Gemeente Zwolle

Gemeente verwelkomt 'nieuwe Nederlanders'

Datum uitgave Wijzerbericht: 04/15/2008

Op donderdag 17 april wordt de eerstvolgende naturalisatieceremonie gevierd in de Burgerzaal van het stadhuis. Negentien volwassen en negen kinderen zijn uitgenodigd om het besluit tot de verkrijging van het Nederlanderschap in ontvangst te nemen. De gemeente Zwolle organiseert om de zes weken een naturalisatieceremonie, waarbij ook de gemeenten Kampen en Hardenberg zich aansluiten. De genodigden ontvangen het besluit uit handen van de burgemeester van Zwolle Henk Jan Meijer.

Ceremonie

Tijdens de ceremonie zal een van de genodigden zijn of haar persoonlijke verhaal vertellen. Aan het eind van het officiële deel wordt het Wilhelmus gespeeld en gaat de groep op de foto met de loco-burgemeester. De middag wordt afgesloten met een gezellig informeel samenzijn.

Meer dan een paspoort

Het verkrijgen van de Nederlandse nationaliteit is meer dan alleen een Nederlands paspoort. Het betekent ook dat de nieuwe Nederlander instemt met alle rechten en plichten die bij het Nederlanderschap horen. De bijwoning van de naturalisatieceremonie is sinds 1 oktober 2006 verplicht. Een vreemdeling verkrijgt het Nederlanderschap pas als hij of zij ook daadwerkelijk het besluit van de burgemeester in ontvangst heeft genomen.

Bron: Communicatie
Datum van 15-04-2008 tot 14-05-2008