RTL Group

Xander wil opgeven in '71 graden Noord'

Na het vertrek van de Vlaamse Herr Seele telt de spannende RTL 5-realityserie 71° Noord nog zes deelnemers: een hechte groep bestaande uit drie Nederlanders (Xander de Buisonjé, Dennis van der Geest en Kim Feenstra) en drie Vlamingen (Stefan Everts, Stijn Peeters en Maya Detiège). De strijd om de overwinning gaat onverminderd voort tussen deze fysiek sterke overblijvers. Juist die fysieke capaciteiten worden in de aflevering van donderdag 17 april aan een meedogenloze test onderworpen. Zo erg, dat zelfs de altijd vrolijke en fanatieke Xander de Buisonjé overweegt zijn deelname voortijdig te beëindigen.

De deelnemers starten met een zeer uitdagende opdracht in het Juvas-gebergte. Ze moeten de Galdhøpiggen beklimmen, met zn 2469 meter de hoogste berg van Noord-Europa. Vooral Maya en Kim zien hier enorm tegenop, maar ook sterke en stoere Dennis vindt dit een stap te ver. De twee teams van elk drie kandidaten beginnen niettemin toch 's nachts aan de tocht, maar al snel komen ze in een heftige sneeuwstorm terecht. Ze moeten hun kamp opslaan en ontdekken dat een tent opzetten met felle windstoten verre van eenvoudig is.

De volgende ochtend woedt de storm nog steeds op volle kracht, toch moeten de deelnemers verder in een poging de bergtop te bereiken. Het wordt een helse tocht, een strijd niet alleen tegen de storm, maar ook tegen zichzelf. Bovendien krijgt Xander steeds meer last van een pijnlijke rug en spreekt voor het eerst hardop uit dat hij denkt aan opgeven. Echter, de winnaars van deze opdracht ontvangen een zeer gewilde prijs, want de snelste klimmers krijgen een belmoment met het thuisfront. Vooral Dennis hoopt daarop, want hij maakt zich erg zorgen om zijn zieke schoonvader.

Na de opdracht krijgen de vermoeide avonturiers van presentatrice Evi Hanssen een hot tub aangeboden om een beetje op te warmen, maar deze pret duurt niet lang. Om immuniteit te krijgen bij de volgende eliminatie moeten de bekende deelnemers namelijk een wel héél koude competitie spelen.

Uitzending 71° Noord: donderdag 17 april, tussen 20.30 en 21.30 uur bij RTL 5.

www.71gradennoord.nl

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Miranda Geise, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718698 of miranda.geise@rtl.nl.