Waterschap Noorderzijlvest


Website Noorderzijlvest > Actueel > Persberichten > Coen Woldring neemt afscheid als secretaris-directeur waterschap Noorderzijlvest

Coen Woldring neemt afscheid als secretaris-directeur waterschap Noorderzijlvest

De heer ir. C.W. (Coen) Woldring, secretaris-directeur van het waterschap Noorderzijlvest, gaat per 1 mei 2008 het waterschap verlaten. Hij zal gebruik maken van vervroegde uittreding. De heer Woldring leidde de organisatie vanaf 2000 toen het fusiewaterschap Noorderzijlvest ontstond met als taken waterkwantiteit, waterkwaliteit en dijkbeheer. Tijdens de vergadering op woensdag 16 april 2008 nam het Algemeen Bestuur van het waterschap afscheid van zijn secretaris.

De heer Woldring is secretaris-directeur van het fusiewaterschap Noorderzijlvest sinds de oprichting in 2000. Bij het waterschap Noorderzijlvest gaf hij leiding aan de organisatie om deze in te richten tot een bedrijfsmatige overheid voor integraal waterbeheer: gericht op veilige dijken en voldoende en schoon water.

De heer Woldring begon zijn loopbaan in 1970 als civiel ingenieur bij de afdeling Wegen en Dijken van de provincie Groningen. Na onder andere de vorming van een zelfstandige afdeling Verkeerszaken was de heer Woldring vervolgens werkzaam als directeur van de sector Verkeer, Vervoer en Infrastructuur en directeur van de Dienst Zuiveringsbeheer, beide van de provincie Groningen.

Mevrouw drs. C.A. (Arike) Tomson volgt de heer Woldring op als secretaris-directeur van het waterschap. Mevrouw Tomson is sinds 2007 werkzaam bij het waterschap Noorderzijlvest als Hoofd van de sector Waterkering & Waterhuishouding. Daarvoor heeft zij onder andere diverse managementfuncties bekleed bij Rijskwaterstaat, o.a. bij het Rijksinstituut voor Integraal Zoetwaterbeheer en Afvalwaterbehandeling/RlZA.

De secretaris-directeur van het waterschap Noorderzijlvest heeft een tweeledige functie. Enerzijds is dat de taak van secretaris van het Algemeen en Dagelijks Bestuur van het waterschap als overheid en anderzijds de functie van directeur van de ambtelijke organisatie. De ambtelijke organisatie bij het waterschap Noorderzijlvest bestaat uit ca. 250 medewerkers.

Waterschap Noorderzijlvest is een overheidsonderneming voor veilig en duurzaam waterbeheer. Het heeft de zorg voor kwantiteits- en kwaliteitsbeheer van het oppervlaktewater, voor de waterkering en het vaarwegbeheer in een gebied van 145.000 ha. in Noord- en West-Groningen, Noordwest-Drenthe en het Friese deel van het Lauwersmeer. Het waterschapskantoor is gevestigd in de stad Groningen.