Gemeente Strijen


Bekendmakingen week 16

(17-04-2008) Bekendmakingen
Burgemeester en wethouders van Strijen maken het volgende bekend:

Aanvraag om lichte bouwvergunning ontvangen van:
- A. van den Berg voor het gedeeltelijk veranderen van de achtergevel op het perceel Willem de Zwijgerstraat 14 te Strijen (ontvangen 9 april 2008).

- R. Deurloo voor het plaatsen van een tuinhuisje/schuur op het perceel Weelsedijk 27 te Strijen (ontvangen 10 april 2008).

Aanvraag om reguliere bouwvergunning ontvangen van:
- A. de Koning voor het plaatsen van een garage op het perceel Kerkstraat ongenummerd, sectie N, nummer 3710 (gelegen nabij Kerkstraat 47) te Strijen (ontvangen 8 april 2008).
- A.J. Kuipers voor het gedeeltelijk vernieuwen van de wanden van de bestaande loods op het perceel Oude Klemsedijk 1b te Strijen (ontvangen 8 april 2008).

- G.J. de Leeuw voor het gedeeltelijk vernieuwen van schuren en dierenverblijven op het perceel Land van Esseweg 10 te Strijen (ontvangen 8 april 2008).

- Bouwmeester W.G. e/o voor het oprichten van een woonboerderij, een woning en een schuur op de percelen Oudendijk 12 en 12a (ontvangen 9 april 2008).

- C. Bijl voor het oprichten van een bedrijfsloods op het perceel A. van Leeuwenhoekstraat, ongenummerd te Strijen (ontvangen 10 april 2008).

Met vragen over het gebruik van eventuele rechtsmiddelen (bezwaren e.d.) tegen de verzoeken om bouwvergunning kunt u zich wenden tot het bureau Bestuursondersteuning in het gemeentehuis.

Vrijstelling artikel 19, lid 3 Wet op de Ruimtelijke Ordening voor: Burgemeester en wethouders van Strijen maken bekend dat zij voornemens zijn om met toepassing van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan aan:

- Mevrouw A. Felling-Brobbel voor het vestigen van een praktijk voor veterinaire natuurgeneeskunde in de garage op het perceel Schenkeldijk 46 te Strijen.

Het ontwerpbesluit met bijbehorende stukken ligt met ingang van 21 april 2008 gedurende zes weken ter inzage bij het bureau Ruimtelijke Ordening, Wonen en Milieu in het gemeentehuis. Binnen de termijn dat het besluit ter inzage ligt kan een ieder een zienswijze omtrent het ontwerpbesluit indienen bij ons college. Deze zienswijze dient bij voorkeur schriftelijk te worden ingediend. Ook het indienen van een mondelinge zienswijze is mogelijk. Hiervoor dient tijdig een afspraak te worden gemaakt (telefoonnummer 078-6748231).

Degene die zijn zienswijze indient, kan op een nader te bepalen datum tijdens een hoorzitting in de gelegenheid worden gesteld om de zienswijze nog nader toe te lichten.

Algemene Wet Bestuursrecht
Burgemeester en wethouders van Strijen maken de volgende besluiten bekend:

Lichte bouwvergunning verleend aan:

- N. van den Berg voor het gedeeltelijk vernieuwen van de fundering van de aanbouw op het perceel Keizersdijk 61 te Strijen (verzonden 17 april 2008).

Reguliere bouwvergunning verleend aan:

- De heer A. Steenbergen voor het gedeeltelijk veranderen van een boerderij tot woonboerderij op het perceel Buitendijk 23 te Strijen (verzonden 17 april 2008).

- Woningstichting De Maashoek voor het gedeeltelijk veranderen van de entree van de zorgwoningen op het perceel Grote Weel te Strijen (verzonden 17 april 2008).

Vergunning voor het plaatsen van driehoeksborden verleend aan:
- V.V. Strijen, de heer G.J. Klingens, Spui 28 te Strijen voor het plaatsen van 5 driehoeksborden van 29 april 2008 tot en met 10 mei 2008 ten behoeve van de aankondiging Golden Earring op 14 juni 2008 op het voetbalveld van V.V. Strijen (verzonden 17 april 2008).

Vergunning voor het maken van een inrit verleend aan:
- De heer A. Spruijt, Oude Havenweg 40 te Strijen voor het maken van een inrit en een uitweg naar de Gleede te Strijen vanaf het perceel Oude Havenweg 40 te Strijen (verzonden 17 april 2008).

Vergunning behendigheidsautomaat verleend aan:
- Mevrouw E.M. Hegarty, Kerkstraat 75 te Strijen voor het aanwezig hebben van één behendigheids-automaat in de inrichting Pizzeria Francesco, Kerkstraat 75 te Strijen (verzonden op 10 april 2008).

Ontheffing op grond van artikel 35 van de Drank- en Horecawet verleend aan:

- V.V. Strijen, Prins Clausstraat 1 te Strijen voor het schenken van zwak-alcoholische dranken op 14 juni 2008 (verzonden 17 april 2008).

Verkeersbesluiten:

- Het college heeft besloten ter plaatse van de parkeerplaats tegenover het perceel Buizerdstraat 49 te Strijen een invalidenparkeerplaats te creëren op naam van de heer E.H. van der Staay, Buizerdstraat 49 te Strijen door het plaatsen van een bord E06 klasse II, behorende bij het RVV 1990 (invalidenparkeerplaats, tevens een verbod voor andere voertuigen) met bijbehorend onderbord met kenteken 35-XK-BT. Deze maatregel is nodig om de toegankelijkheid te vergroten.

- Het college heeft besloten ter hoogte van Mookhoek 93 en Mookhoek 95 te Mookhoek een kunststof verkeersdrempel aan te leggen met de bijbehorende borden OV410A (aankondiging drempel) en borden A0430 (adviessnelheid 30 km/uur) van bijlage 1 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990. Deze maatregel is nodig om de snelheid van het verkeer op de parallelbaan Mookhoek te Strijen te verminderen.

Tegen bovenstaande besluiten kunnen belanghebbenden binnen 6 weken nadat de vergunning is verzonden naar de aanvrager (of, wanneer er geen aanvrager is, na deze publicatie) een bezwaarschrift indienen bij het bestuurs¬orgaan dat het besluit heeft genomen. In het bezwaarschrift moet staan waarom u het niet eens bent met het be¬sluit. Aan het indienen van een bezwaarschrift zijn geen kosten verbonden. De behandeling van een bezwaar¬schrift mag volgens de wet maximaal 14 weken in beslag nemen. Het besluit treedt direct in werking, ook al wordt er bezwaar gemaakt. Bent u van mening dat, zolang nog niet op het bezwaarschrift is beslist, het besluit niet in werking zou moeten treden, dan kunt u aan de Voorzieningenrechter van de rechtbank in Dordrecht een voorlopige voorziening vragen. Het adres is: postbus 7003, 3300 GC Dordrecht. Een voorlopige voorziening kan alleen worden gevraagd als er ook bezwaar is gemaakt. Daarnaast moet er sprake zijn van een spoedeisend belang. Aan het vragen van een voorlopige voorziening zijn wel kosten verbonden (griffierechten). Voor vragen over uw bezwaar- en beroepsmogelijkheden kunt u contact opnemen met het bureau Bestuursondersteuning.

Vrijstelling artikel 19, lid 1 Wet op de Ruimtelijke Ordening verleend aan:

- Mevrouw E.J.A. Ballering voor het gebruik van de bestaande agrarische schuur op het perceel Ritselaarsdijk 10 te Strijen voor opslag voor burgerdoeleinden (verzonden 10 april 2008).

Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken na verzending van het besluit (10 april 2008) een beroepschrift indienen bij de rechtbank Dordrecht, postbus 7003, 3300 GC Dordrecht. Het indienen van een beroepschrift is alleen mogelijk voor belanghebbenden die ook een zienswijze tegen het ontwerpbesluit naar voren hebben gebracht. Daarnaast kan een beroepschrift ingediend worden door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijze tegen het ontwerpbesluit naar voren heeft ge¬bracht. In het beroepschrift moet staan waarom u niet eens bent met het besluit.

Het besluit treedt direct in werking, ook al wordt een beroepschrift bij de rechtbank ingediend. Bent u van mening dat, zolang nog niet op het beroepschrift is beslist, het besluit niet in werking zou moeten treden, dan kunt u aan de Voorzieningenrechter bij de rechtbank Dordrecht een voorlopige voorziening vragen. Een voorlopige voorziening kan alleen worden gevraagd als er ook een beroepschrift is ingediend. Daarnaast moet sprake zijn van een spoedeisend belang. Voor zowel het beroepschrift als voor het vragen van een voorlopige voorziening worden kosten in rekening gebracht (griffierechten).

Voor vragen over uw bezwaar- en beroepsmogelijkheden kunt u contact opnemen met het bureau Bestuursondersteuning.

Onherroepelijk goedgekeurd bestemmingsplan:
In het gemeentehuis van Strijen ligt voor een ieder ter inzage het bestemmingsplan Landelijk gebied 07-02 dat betrekking heeft op het perceel Buitendijk 23 te Strijensas. Dit bestemmingsplan is op 8 januari 2008 door burgemeester en wethouders vastgesteld en bij besluit van 4 februari 2008 goedgekeurd door Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland.

Aangezien niemand (tijdig) beroep heeft ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, is de goedkeuring van dit bestemmingsplan onherroepelijk geworden.