Senternovem


Nieuws

16-04-2008 | Dubo-catalogus als vervanger Nationale Pakketten Duurzaam Bouwen online

Half april 2008 is de Dubo-Catalogus online gegaan. Deze catalogus vervangt het Nationaal Pakket, dat tot 2012 online als naslagwerk beschikbaar blijft. Het Nationaal Pakket en de Dubo-catalogus vormen samen het themapakket Dubo. Huidige gebruikers van het Nationaal Pakket hebben automatisch toegang tot het hele themapakket Dubo.

De Dubo-catalogus biedt actuele informatie en is een eerste ingang als u op zoek bent naar meer informatie over duurzaam bouwen zoals 'bouwen met duurzaam geproduceerd hout', 'scheiding van drager en inbouw' of 'energiezuinige ventilatiesystemen'. De Dubo-bladen zijn ook bestemd voor gebruikers van GPR-gebouw en de Toolkit Duurzame Woningbouw en versterkt deze twee. De Dubo-catalogus is te vinden op de online bibliotheek van SBR

Dubocatalogus vervangt Nationaal Pakket
Het Nationaal Pakket, dat onderdeel is van het themapakket Dubo, wordt op termijn vervangen door de Dubocatalogus. Deze catalogus bevat geen specificatiebladen, maar dubobladen. Die zijn informatief, en niet regelstellend. De dubocatalogus gaat over zowel woningbouw, utiliteitsbouw, nieuwbouw en bestaande bouw. Het Nationaal Pakket blijft tot 2012 online en wordt tot die tijd alleen nog maar verkrijgbaar als onderdeel van het themapakket Dubo. Naast de catalogus brengt SBR 'Uitwerkingsinstructies Toolkitconcepten' uit. Deze handboeken zijn een uitwerking van de concepten uit de Toolkit Duurzame Woningbouw voor het ontwerp en uitvoering. Het eerste handboek is hiervan inmiddels verschenen, de 'Uitwerkingsinstructie Toolkitconcepten laagbouw' die negen energieconcepten nader uitwerkt voor de rijwoning en de twee-onder-een-kapwoning.