Raad van de Europese Unie

Here is the latest news for which you have subscribed.


-Verklaringen over het gemeenschappelijk buitenlands en veiligheidsbeleid (GBVB): Verklaring over de verkiezingen voor de grondwetgevende vergadering in Nepal : http://www.consilium.europa.eu/uedocs/cms_data/docs/pressdata/nl/cfsp/99935.pdf (your selected language)

P E R S
We t s t r a a t 1 7 5 B - 1 0 4 8 B R US S E L T e l . : + 3 2 ( 0 ) 2 2 8 1 6 3 1 9 F a x : + 3 2 ( 0 ) 2 2 8 1 8 0 2 6 press.office@consilium.europa.eu http://www.consilium.europa.eu/Newsroom 8476/08 (Presse 99) 1
NL
RAAD VAN
DE EUROPESE UNIE
NL
Brussel, 16 april 2008
8476/08 (Presse 99)
P 50
(OR. en)
Verklaring van het voorzitterschap namens de Europese Unie over de verkiezingen voor de grondwetgevende vergadering in Nepal
De Europese Unie is zeer ingenomen met het feit dat de verkiezingen voor de grondwetgevende vergadering op 10 april grotendeels vreedzaam en ordelijk zijn verlopen. Wij feliciteren het volk van Nepal en de kiescommissie. Zij hebben, na tien jaar van interne onrust en oorlog, blijk gegeven van hun engagement voor de democratie en hun vastberadenheid om een nieuwe toekomst op te bouwen. 10 april 2008 is een historische dag voor Nepal.
Nog nooit is er tijdens Nepalese verkiezingen op zo'n grote schaal aan waarneming gedaan. De Europese Unie, haar lidstaten, Noorwegen en Zwitserland hebben een belangrijke rol gespeeld door, op verzoek van de Nepalese regering, deel te nemen aan het waarnemingsproces. De Europese Unie doet een beroep op de politieke partijen van Nepal om de wil van het volk en de uitkomst te eerbiedigen. Het is van belang dat zij het mandaat vervullen dat hun door de verkiezingen voor de grondwetgevende vergadering is verleend.