Gemeente Deventer

te Riele

Prestigieuze prijs voor VVV-directeur Hein te Riele

De Ten Hag Prestatie Prijs is een jaarlijkse onderscheiding die op initiatief van de Ten Hag makelaars- en financiële dienstverleningsgroep is ingesteld. De prijs wordt toegekend door een onafhankelijke jury, onder leiding van Wilma van Ingen, directeur van de Kamer van Koophandel Oost Nederland.

Op dinsdag 15 april werd in Almelo de jaarlijkse Ten Hag Prestatie Prijs uitgereikt. Dit jaar werd deze prestigieuze prijs toegekend aan Hein te Riele, directeur van de VVV Deventer.

Hein te Riele is ruim 15 jaar directeur van de VVV Deventer. Hij heeft zich in die periode op imposante wijze ingezet voor de promotie van Deventer, maar ook van Salland. Hij heeft bekendheid gegeven aan de stad en haar omgeving als product en heeft met name Deventer toeristisch en cultureel nationaal en internationaal op de kaart te zetten. Hierdoor heeft hij ook een belangrijke bijdrage geleverd aan de economische ontwikkeling.

Hij is een initiator, inspirator, maar ook uitvoerder (hij steekt zijn handen nog steeds uit de mouwen) en is als het ware de personificatie van de Stichting Stadsmarketing.
Landelijk scoort Deventer zeer hoog als evenementenstad. Hein te Riele heeft een uitstekende verbinding gelegd tussen het bedrijfsleven, de overheden en de inwoners om eenduidigheid te krijgen ter zake van de identiteit van de stad en haar omgeving.
Dat heeft er in het laatste decennium toe geleid dat Deventer van een zorgenkindje een paradepaardje is geworden. De trots, zoals die gekend werd in het vroegere Hanzetijdperk is weer helemaal terug.

De prijs wordt uitgereikt aan degene die heeft bijgedragen aan de positieve beeldvorming van Oost Nederland. In voorgaande jaren kende de prijs telkens winnaars die ieder op hun wijze onze regio, het oosten van Nederland, hebben gepropageerd.
De prijs is onder meer toegekend aan Willem Wilmink, voormalig Commissaris van de Koningin van Overijssel Jan Hendrikx, Erben Wennemars, Anne van der Meijden, de Deventer architect Jon Kristinsson en de FBK Games.

Publicatiedatum: 17-4-2008
prijsuitreiking
prijsuitreiking

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging donderdag 17 april 2008