Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Subsidie beschikbaar voor jongerenprojecten

Deelgemeente Kralingen-Crooswijk roept jongeren op om samen met scholen, verenigingen, organisaties en gelegenheidsinitiatieven een subsidieaanvraag in te dienen voor projecten. Dit in het kader van het Jongerenjaar 2009, waarin Rotterdam fungeert als Jongerenhoofdstad van Europa.

De deelgemeente wil van 2009 een geweldig jongerenjaar maken. Het moet een jaar worden waarin jongeren de ruimte krijgen om zich uit te spreken, te ontwikkelen en hun talenten te ontplooien. de resultaten van het jaar moeten niet alleen in 2009, maar ook ver daarna merkbaar zijn.

De deelgemeente wil alle jongeren die enthousiast zijn en wat van hun toekomst willen maken, een duwtje in de rug geven. Daarom nodigt de deelgemeente jongeren uit om in samenwerking met bijvoorbeeld een school een subsidieaanvraag in te dienen voor projecten. De activiteiten en investeringen binnen deze projecten moeten een bijdrage leveren aan de ontwikkeling, het imago en het perspectief van jongeren. Het is belangrijk dat de projecten zoveel mogelijk door en voor jongeren zijn ontwikkeld. Klik hier voor alle subsidiecriteria.

De subsidieaanvraag kan tot 1 juni 2008 worden ingediend. Klik hier voor het aanvraagformulier.

De deelgemeente zet in op participatie van jongeren om hen op een positieve manier invloed uit te laten uitoefenen op de wereld om hen heen. Meedoen, meedenken en meebeslissen daar draait het om!

Meer informatie

Voor meer informatie over het jongerenjaar en/of specifieke vragen over de subsidie(aanvraag) kunt u Wieneke Verweij een e-mail sturen of bellen: (010) 486 03 22.