FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten ongelukkig met reorganisatie Stork Fokker Services

Stork Fokker Services gaat reorganiseren. Dat heeft het bedrijf vanmiddag bekend gemaakt aan FNV Bondgenoten. Met name bij de afdeling Aircraft Services wordt ingegrepen. In totaal verdwijnen er 110 arbeidsplaatsen.

Hetty Kijzers, bestuurder FNV Bondgenoten: "Het is ontzettend vervelend dat de ingezette strategie van Stork Fokker Services om nieuwe markten aan te kunnen boren nu al losgelaten wordt."

Stork kampt al jaren met reorganisaties en overnames. In november 2007 ging na een lange periode van onrust de kogel door de kerk en kwam er duidelijkheid over de verkoop van Stork aan Candover. De verkoop van het concern betekende dat de drie divisies worden opgesplitst. Nog geen vijf maanden na dit nieuws gaat Stork Fokker Services nu reorganiseren. "We hadden zo gehoopt op wat rust in de tent", zegt Kijzers. "Alle perikelen rondom de overname waren slecht voor het bedrijf en de werknemers. Dat de werknemers nu zo snel weer geconfronteerd worden met een reorganisatie, is op zijn zachtst gezegd frustrerend. Hierdoor maak ik me ernstig zorgen of Candover alleen een korte termijn strategie volgt."

Van de 110 arbeidsplaatsen die verdwijnen zijn 70 tot 75 werknemers eigen medewerkers van het concern. De overige arbeidsplaatsen worden gekort op ingeleend personeel. "We gaan nu eerst het nut en de noodzaak van deze reorganisatie bekijken. Als deze er niet is, zullen we de reeorganisatie aanvechten. We gaan er in ieder geval alles aan doen om de werknemers die getroffen worden door dit nieuws zo goed mogelijk te helpen", aldus Keizers.

---