Provincie Overijssel

Persbericht 08-050

Zwolle, 16 april 2008

Overijsselse scholieren niet op hun mondje gevallen

Achttiende editie Model European Parliament Overijssel in aantocht

Op donderdag 17 april 2008 gaat in het provinciehuis te Zwolle het achttiende Model European Parliament Overijssel van start. Jongeren van verschillende scholen in Overijssel buigen zich gedurende drie dagen over verschillende Europese kwesties die uiteindelijk allemaal in een debat aan bod komen.

Drie dagen lang zullen ongeveer negentig scholieren uit heel Overijssel onderwerpen als terrorismebestrijding en de concurrentiepositie van Europa bediscussiëren. Deze onderwerpen zullen worden uitgewerkt in resoluties die vervolgens in de plenaire vergadering hevig onder vuur worden gelegd. Naast de parlementariërs zijn er ook journalisten aanwezig die het geheel vast zullen leggen in een zelfgemaakte krant. Op basis van de prestaties van al deze deelnemers zal een selectie worden gemaakt die deel mag nemen aan het landelijke Model European Parliament.

Op donderdag zal het MEP om 10.00 uur officieel worden geopend door mevrouw C. Abbenhues, Gedeputeerde voor de provincie Overijssel. De rest van de dag zal in het teken staan van kennismaking door middel van verschillende activiteiten. Vrijdag gaan de commissievergaderingen van start waarin wetsvoorstellen zullen worden opgesteld. De dag wordt afgesloten met een culturele avond op de Thorbecke Scholengemeenschap. Zaterdag wordt de Algemene Vergadering geopend door de heer H. Noten, fractievoorzitter van de PvdA in de Eerste Kamer. Op deze dag zullen de opgestelde wetsvoorstellen worden bekritiseerd. De achttiende conferentie van het Model European Parliament zal officieel worden gesloten door de heer H. ten Broeke, Tweede Kamerlid voor de VVD.

Deze achttiende conferentie belooft, evenals voorgaande jaren, een groot succes te worden.

Noot ovor de redactie:

Informatie: Sascha Raayman, Head of the Press, telefoon: 038 429 04 37 / 06 3444 62 21, e-mail: ms.sascha@gmail.com, Kim de Bruijn, journalist, telefoon: 0523 610 240, Ellen Mannaerts, journalist, telefoon: 06 38 08 89 51