Gemeente Dronten


Dronten zet 'Kunst op Straat' on line

future De gemeente Dronten heeft haar kunstwerken in kaart gebracht en gepubliceerd op de nieuwe website. Daarop is nu informatie te vinden over (bijna) alle kunstwerken in de openbare ruimte van de gemeente Dronten.

De gemeente Dronten vindt het belangrijk om inwoners en bezoekers te laten zien wat er aan kunst in de gemeente staat. In de 35 jaar dat de gemeente Dronten bestaat is er een collectie opgebouwd met meer dan 75 kunstwerken. Hieronder bevinden zich verscheidene kunstwerken die te maken hebben met het ontstaan van Flevoland en de gemeente Dronten.
Om het kunstbeleid weer op de agenda te zetten heeft de gemeente twee stagiaires aangetrokken die een grondige inventarisatie maakte van de aanwezige kunst in de gemeente. De inventarisatie is in april 2008 afgerond en nu beschikbaar gemaakt via het internet. De nieuwe website is te bezoeken via de site van de gemeente Dronten; www.dronten.nl (Bezoek Dronten > Kunst en cultuur). De bezoeker vindt daar een speciale omgeving waar de beschrijvingen van de kunstwerken overzichtelijk zijn terug te vinden. Men vindt er naast een of meerdere foto's, o.m. de naam van de kunstenaar, locatie, materiaal en jaar van plaatsing.

De 'Kunst op straat website' begint met een algemeen inleidend verhaal over kunst in de gemeente Dronten. In het keuze menu aan de linkerkant staan alle kunstwerken (van A tot Z) beschreven. Er kan ook via Zoeken worden gezocht naar een kunstwerk. Dit kan op kunstenaar, titel, kunstwerk, straatnaam of kern. Behalve Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant is ook een categorie Ketelhaven en buitengebied ingericht. Op de plattegrond is de locatie te vinden van een specifiek kunstwerk. De verschijnende ballon laat de titel, kunstenaar en foto van het kunstwerk zien. De site is gemaakt in samenwerking met Kunstwacht te Delft. www.kunstwacht.nl.

Benieuwd? Neem dan snel een kijkje!

Op de foto: Universal Solidarity van Corry Ammerlaan - van Niekerk (1995). Geplaatst t.g.v. 18e Wereld Jamboree 'Future is now', op evenemententerrein bij Walibi World in Biddinghuizen. (Publicatiedatum 17 april 2008)