Politie Friesland

Politieberichten van donderdag 17 april

Fryslân, 17-04-2008 o Politieberichten van woensdag 16 april 07.00 uur t/m donderdag 17 april 07.00 uur.

Boijl: automobilist gewond na aanrijding
De politie heeft woensdagochtend op de Boijlerweg een aanrijding afgehandeld, waarbij een 19-jarige automobilist uit Noordwolde gewond raakte. De bestuurder verleende geen voorrang aan een 42-jarige automobilist uit Heerenveen en een aanrijding was het gevolg. De
19-jarige bestuurder werd met rugletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. De automobilist uit Heerenveen kwam met de schrik vrij.

Leeuwarden: vrouw beroofd van beurs
De politie heeft dinsdagavond een onderzoek ingesteld naar de diefstal van de portemonnee van een 22-jarige vrouw uit Leeuwarden. De vrouw stond op het Ruiterskwartier te bellen met haar portemonnee in haar andere hand. Een onbekende man gaf haar van achteren een klein duwtje, griste de portemonnee uit haar hand en verdween in het donker. In de portemonnee zaten naast geld ook bankpassen. De vrouw deed woensdagmiddag aangifte.

Veenklooster: aanrijding met letsel
De politie heeft woensdagmiddag een aanrijding onderzocht op de Kleasterwei, waarbij een 17-jarig meisje uit Zwaagwesteinde gewond raakte. Het meisje fietste over de Kleasterwei komende vanuit de richting Veenklooster. Over de Keaningswei naderde een personenauto, bestuurd door een 23-jarige vrouw uit Kollumerzwaag, de kruising met Kleasterwei. Op de kruising nam de automobiliste de binnenbocht en zag de fietsster over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. Het meisje is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum.

Leeuwarden: doorrijder gaat er op drie velgen en één band vandoor De politie heeft donderdag een 28-jarige man uit Hurdegaryp aangehouden op verdenking van doorrijden na aanrijding en het rijden onder invloed. Omstreeks 03.30 uur zagen surveillerende politiemensen dat er op de Rijksstraatweg ter hoogte van Zwartewegsend krassporen op het wegdek stonden. Ze volgden het spoor en kwamen uit in Hurdegaryp bij een personenauto. Die bleek aan de voorzijde forse schade te hebben. Drie velgen waren zwaar beschadigd en misten de banden. Alleen het vierde wiel was nog in tact. Daarna werd het spoor helemaal teruggevolgd naar Leeuwarden. Onderweg werden stukken autoband en beschadigingen in het wegdek aangetroffen. Het spoor leidde naar het Europaplein. Uit de sporen was op te maken dat de bestuurder vanaf de Heliconweg rechtdoor de rotonde was opgereden en tegen de fontein was gebotst. Daarna was hij door het plantsoen via de Valeriusweg weer richting Hurdegaryp gegaan. De eigenaar van de auto werd in zijn woning aangehouden. Hij bekende het voorval. Hij bleek onder invloed van alcohol. Aan het bureau blies hij 460 ug/l. Er wordt
proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Ook werd zijn rijbewijs ingenomen. Dat was overigens wegens alcoholgebruik in het verkeer al eerder ongeldig verklaard.

Zandhuizen: rijbewijs ingevorderd
De politie heeft woensdagnacht het rijbewijs ingevorderd van een
22-jarige automobilist uit Noordwolde na een forse
snelheidsovertreding. Op de Oldeberkoperweg reed hij 137 km/u. Hier is slechts 80 km/u toegestaan. Naast de invordering kreeg hij proces-verbaal.

Folsgare: bestuurder onwel, eenzijdig ongeval
De politie heeft donderdagochtend een eenzijdig ongeval op de Rijksweg A7 onderzocht. Een 31-jarige man uit Joure reed met zijn personenauto over de rechterrijbaan. Hij werd onwel en ging in een bocht rechtdoor. Hij kwam tot stilstand tegen een paal. De bestuurder is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.