Ingezonden persbericht


DICK SCHOOF KENNISAMBASSADEUR VEILIGHEID BIJ NICIS

Den Haag, 17 april 2008 - Dick Schoof (51), directeur-generaal Veiligheid van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), wordt als kennisambassadeur op het gebied van veiligheid verbonden aan Nicis Institute. Het gaat om een nevenfunctie. Schoof zal samen met dr. Hendrik Wagenaar van de Universiteit Leiden een bijdrage leveren aan het onderzoeksprogramma Kennis voor Krachtige Steden.

Voordat Nicis Institute onderzoek laat verrichten worden via kennisplatforms sleutelpersonen uit de stedelijke praktijk en topwetenschappers de cruciale uitdagingen en kennisvragen voor de steden verkend en benoemd. Waar zij elkaar vinden op inhoud, vormen wetenschappers en praktijkmensen consortia die vervolgens concrete onderzoeksprojecten aanpakken. Naast wetenschappelijke output leveren de onderzoeksprojecten concrete handvaten voor de aanpak van veiligheidsvraagstukken.

Bij deze kennisplatforms en de uitvoering van onderzoeksvoorstellen is een belangrijke rol weggelegd voor de kennisambassadeur. Gelet op de expertise van Dick Schoof op het thema zal hij nadrukkelijk betrokken worden bij de finale beoordeling en advisering ter verbetering van de onderzoeksvoorstellen. Dick Schoof was tot 2003 hoofddirecteur van de Immigratie en Naturalisatie Dienst (IND). Daarvoor was hij vanaf medio 1996 plaatsvervangend Secretaris-Generaal bij het ministerie van Justitie. Noot voor de redactie /