Time : 11:46:16
Date : 17 April 2008
Sender Name: Nuon

Belgische consument kan bij Nuon aardgasprijs gedurende 3 jaar vastleggen "Enquête: Belg verwacht verdere prijsstijging aardgas voor komende jaren"

Belgische consument kan bij Nuon aardgasprijs gedurende 3 jaar vastleggen

Vilvoorde, 17 april 2008 - De klanten van energieleverancier Nuon Belgium kunnen via een nieuwe formule de prijs van aardgas voor 3 jaar vastzetten. Als de prijs van energie dan stijgt, doen zij een belangrijk voordeel. Dit is een primeur voor België. Uit een Nuon-enquête blijkt intussen dat 92% van de Vlaamse gezinnen en 88,6% van de Waalse gezinnen verwacht dat de prijzen van aardgas de komende 2 à 3 jaar nog verder zullen stijgen.

In heel wat Belgische gezinnen hapt de energieprijs een steeds groter deel van het huishoudbudget weg. Voor 2008 verwacht men dat huishoudens met 2 kinderen zelfs 676 euro meer zullen uitgeven voor voeding en verwarming dan in 2007. Daarom wil Nuon haar klanten via het nieuwe product "Nuon Aardgas Fix 3jaar" de zekerheid van een vaste prijs bieden.

"Niemand weet wat de markt zal doen, niemand kan in de toekomst kijken. Om zekerheid te hebben, kan je enkel een vooraf bepaalde prijs voor enkele jaren vastzetten, zoals men bijvoorbeeld ook doet bij hypothecaire leningen. Met "Nuon Aardgas Fix 3jaar" wil Nuon aan haar klanten deze mogelijkheid ook voor energie bieden", aldus Christophe Degrez, directeur retail bij Nuon Belgium.

Nuon is de enige energieleverancier in België die een soortgelijk product aanbiedt. De prijsvastheid geldt voor de energiekost voor aardgas. De prijsonderdelen die door de overheid en de netbeheerder worden bepaald, liggen niet vast.

Enquête
Uit een in opdracht van Nuon gehouden enquête bij 200 respondenten in Vlaanderen en Wallonië blijkt dat 75% van de Vlaamse gezinnen en 70% van de Waalse gezinnen beseffen dat de aardgasprijzen de laatste tijd gestegen zijn. Opvallend is dat bijna iedereen verwacht dat de prijzen van aardgas de komende 2 à 3 jaar nog verder zullen stijgen. 92% van de Vlaamse gezinnen en 88,6% van de Waalse gezinnen zijn deze mening toegedaan.

Over Nuon
Nuon is een ambitieuze energieonderneming die met ruim 10.000 medewerkers meer dan 3 miljoen consumenten en organisaties bedient in Nederland, België en Duitsland. Nuon produceert, transporteert en levert elektriciteit, gas, warmte en koude, en handelt in energie op de belangrijke internationale markten. Ook biedt Nuon aanvullende diensten en technische innovaties aan bedrijven en consumenten. Nuon streeft daarbij naar een betrouwbare, duurzame en betaalbare energievoorziening. Met een omzet van 5,7 miljard euro in 2007 heeft Nuon een vooraanstaande positie in de Nederlandse energiemarkt. De aandelen zijn in handen van lokale en regionale overheden.