Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Ook Parentix sluit zich aan bij Dutch Hosting Provider Association

Amsterdam, 18 april 2008. Ook Parentix, onderdeel van It's Us Group - de 100% Windows gebaseerde Hosting Provider voor bedrijven - sloot zich recent aan bij de Dutch Hosting Provider Association. Daarmee komt de stichting op 14 leden. Eerder dit jaar sloten ook ook Interoute, Leaseweb, Siennax en Multrix zich aan bij het platform. In februari werd deze groep uitgebreid met de toetreding van KPN. De aansluiting van Parentix is definitief gemaakt gedurende de Microsoft Hosting Summit 2008 die recent werd gehouden in Seattle (Verenigde Staten). De toetreding van Parentix onderstreept de relevantie van het platform en haar doelstellingen en biedt meer slagkracht in discussies over onderwerpen die effect hebben op de inhoud van managed hosting als dienstverlening.

Jan Willem des Tombe, voorzitter van DHPA zegt: "Uit het grote aantal aanmeldingen van leden, endorsers en geĂŻnteresseerden blijkt duidelijk dat we met de DHPA een zeer relevant onderwerp hebben aangeroerd. We zijn blij met de toetreding van Parentix. We kennen Parentix als specialist in het hosten van Microsoft en Exact producten. Ook de kennis en ervaring van Parentix op het gebied van ERP hosting is een goede aanvulling voor de DHPA waarmee ons platform nog meer body en slagkracht krijgt. Alles met het doel het imago en de rentabiliteit van onze sector te verbeteren".

Pieter Gabes, Managing Director van Parentix zegt: "De toetreding van Parentix tot de DHPA is een belangrijke stap voor ons. Wij geloven sterk in een platform als de Dutch Hosting Provider Association als instrument om onze sector naar een hoger niveau te tillen. Ik ben dan ook trots om hier met onze hele organisatie een bijdrage aan te gaan leveren. Uiteindelijk zullen onze klanten hiervan profiteren en dat is een goede ontwikkeling".

Over de Dutch Hosting Provider Association
De Dutch Hosting Provider Association (DHPA) streeft naar een verdere professionalisering van de hosting sector. Het platform wil het imago ('profile') en de rentabiliteit ('profitability') van de sector verbeteren. Vooral het MKB-segment van de markt onderkent nog te weinig het strategische belang van hosting. Het gevolg is dat investeringen in serieuze hosting infrastructuren achterblijven. Daarnaast wil het platform expertise en informatie uitwisselen, aanspreekpunt en spreekbuis zijn voor media, politiek en andere partijen en een segmentatie in de hosting markt tot stand brengen op basis van inhoudelijke argumenten. Tot de leden van de DHPA behoren onder meer Apcare, Bluedome, Cyso Managed Hosting, Interoute, Interned Services, KPN, Leaseweb, Multrix, NXS, PINS, Rackspace, Siennax, Proserve en Parentix. De DHPA en haar doelstellingen worden gesteund door onder andere Cisco, IBM, Microsoft, Sun Microsystems, VM-ware en ECP.nl - het platform voor eNederland. Meer informatie op www.dhpa.nl

Over Parentix
Parentix is de 100% Windows based hosting provider voor bedrijven. Specialist in het online beschikbaar stellen van bedrijfskritische applicaties van Exact en Microsoft. Twee datacenters in Amsterdam, veelvoudig Microsoft Gold Partner en ISO 27001 gecertificeerd. Parentix is onderdeel van It's Us Group, opgericht in 2000 en bestaat uit totaal 75 medewerkers. De organisatie is specialist in het ontwerpen, implementeren en hosten van business software en ICT infrastructuren en heeft vestigingen in Amsterdam en Heerlen.

Einde persbericht
Noot voor de redactie (