Protestantse Kerk in Nederland


Jongerenwerk in parochie of gemeente

vr 18 april 2008, 16:00 uur - 20:00 uur
De Provinciale Raad van Kerken in Noord-Holland organiseert een bijeenkomst over jongerenwerk in parochie of gemeente. Datum: 18 april 2008. Tijd: van 16.00 tot 20.00 uur. Plaats: Westzijderkerk, Westzijde 75 in Zaandam.

Eindelijk eens een bijeenkomst zonder gepraat over hoe je de jeugd meer bij de kerk kunt betrekken. Maar een dag waar jongerenwerkers hun ervaringen delen met de aanwezigen.

Hoezo?
Diverse methodes en technieken van het jongerenwerk zijn in de praktijk van de parochies en gemeenten beproefd. Niet alle blijken te werken. Dat enkele daarvan wél voor parochies en gemeentes geschikt zijn, zullen jongerenwerkers op deze dag in de praktijk laten zien. Zij laten voorbeelden uit de praktijk zien. Maar dat niet alleen! Zij zullen deze voorbeelden ook met ons als aanwezigen uitvoeren alsof wij jongeren zijn.
Doopsgezind predikant Wieteke van de Molen, Marloes Meijer van JOP(jeugdorganisatie van de Protestantse Kerk), Ton Schoelitz van Een steen in de vijver (jongerenwerk in het R.K.Bisdom Haarlem) en Burret Olde van 7+1 Geloven voor jongeren zullen ons wegwijs maken in het jongerenwerk.
Het doel van deze dag is om te ontdekken dat het er niet om gaat hoe je de jeugd bij de kerk moet betrekken, maar hoe je de betrokkenheid van jongeren ten volle benut en de gave van geloof met hen deelt.

Voor wie is de dag bedoeld?
De Provinciale Raad van Kerken organiseert deze dag in eerste instantie voor de leden van plaatselijke Raden van Kerken. Maar zeker ook voor alle mensen die in parochies en gemeenten die met jongeren omgaan. Dat kunnen leden catecheten, pastoraal werkenden en/of voorgangers. Maar ook ieder die de betrokkenheid van gelovigen (dus ook jongeren) bij de parochie/gemeente aan het hart gaat.

Deelname
De dag is op 18 april 2008 van 16.00 tot 20.00 uur. De plaats is de Westzijderkerk, Westzijde 75 in Zaandam. Voor soep en brood is gezorgd. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Een vrijwillige bijdrage aan het eind van de dag wordt op prijs gesteld. Opgave kan vóór 1 april bij de secretaris van de Provinciale Raad van Kerken, Leni Treffers (leni.treffers@planet.nl) onder vermelding van ontmoetingsdag 18 april en het aantal deelnemers.telefoon: 075 - 6166092.

Routebeschrijving
trein:
vanaf het station rechtdoor de stad in. In de winkelstraat de Gedempte Gracht volgen. Bij een kruispunt linksaf de westzijde in en na enige tijd is de Westzijderkerk aan de linkerkant. Je kunt ook eerder naar links gaan en binnendoor lopen als je de toren van de WZK ziet. Het is 10/15 min lopen.

bus:
Je kunt met de bus 61 en 69 halte Parkstraat bij de WZK.

auto:
Afslag Zaandam wordt maar 1x aangegeven. Bij de rotonde rechtdoor over de Zaan en dan meteen linksaf de Westzijde in. Na enige tijd is de Westzijderkerk aan de rechterkant.

parkeergelegenheid:
Bij de Westzijderkerk is ruime parkeergelegenheid