Gemeente Harlingen

Openbare basisschool het Noorderlicht officieel geopend 16-4-2008
Op vrijdag 18 april a.s om 13.30 uur zal OBS het Noorderlicht aan de F. Domela Nieuwenhuisstraat officieel worden geopend door burgemeester Paul Scheffer. Hoe dat gaat gebeuren blijft nog een verrassing, maar in ieder geval zal het door oud leerling Wiebe van Dijk en Ko Bonnema speciaal geschreven schoollied worden gezongen en op cd worden aangeboden.

OBS het Noorderlicht is het nieuwe schoolgebouw van de voormalige openbare basisscholen Jan Ligthart en Prof. Kohnstamm. Op dit moment telt de school 261 leerlingen. Vanaf 1 augustus 2007 waren de scholen al gefuseerd, maar bleven tot begin dit jaar gehuisvest op twee locaties. Uiteindelijk is er voor een centrale huisvesting gekozen en wel op het terrein van de voormalige Christelijke Mavo De Klokslag aan de F. Domela Nieuwenhuisstraat. In januari 2007 is men begonnen met het grotendeels slopen van de Klokslag. Alleen de bestaande fundamenten (kolommen) van de Klokslag bleven staan. Het nieuwe gebouw heeft in totaal 2,4 miljoen gekost.

Op 9 januari 2008 is het nieuwe gebouw, geschikt voor maximaal 13 groepen, al door de kinderen van OBS het Noorderlicht in gebruik genomen. De school is intussen ook ingericht met nieuw meubilair, digitale schoolborden en nieuwe computers. De laatste weken is er ook nog eens hard gewerkt om het gebouw nog mooier te maken door overal de inrichting te verfraaien. Ook de bestrating van het plein en de aanleg van de parkeervakken is inmiddels afgerond, zodat nu de officiële opening kan plaatsvinden. Na de opening kan een ieder het gebouw bezichtigen.