Gemeente Albrandswaard


Persberichten gemeente Albrandswaard

Over bomen in Albrandswaard


Albrandswaard - Vrijdagochtend 18 april om 9.30 worden 30 bomen geplant achter de `oude bibliotheek' aan de Portlandse Baan in Rhoon, Maandagochtend om 9.30 uur wordt gestart met de aanleg van het bosplantsoen in het park van Rhoon. Wethouder Gerard Brussaard helpt op beide locaties een handje met het planten. Verder heeft wethouder Brussaard al twaalf aanmeldingen voor het planten van bomen in
Albrandswaard na zijn oproep in de column van week 15.


Albrandswaard is een groene gemeente, vandaar dat het groenbeleid hoog in het vaandel staat. Het college heeft daarom besloten om op het hondenuitlaatveld aan de Portlandse Baan achter de voormalige bibliotheek aantrekkelijker te maken door 30 bomen te planten met een stamomvang van circa 16/18 cm. Het assortiment bestaat uit: eiken, lindes, esdorens en essen.

Bosplantsoen in park Rhoon
De werkzaamheden rond het verbreden van de watergang in het park in Rhoon zijn afgerond, Tijdens een bewonersbijeenkomst heeft wethouder Brussaard toegezegd dat het bosplantsoen en een aantal van de bomen die moesten wijken voor de werkzaamheden, opnieuw worden aangeplant. Dit was een grote wens van de omwonenden van het park. In het plantsoen komen buiten de lagere aanplant acht bomen. Ook hier helpt wethouder Brussaard met het planten van het groen.

Bomenwensen in Albrandswaard
Het college van Albrandswaard houdt haar inwoners wekelijks op de hoogte van hun bezigheden. In de column van Gerard Brussaard roept hij inwoners op om hun wensen op het gebied van bomen aan te geven. Tot nu toe zijn er al twaalf aanvragen voor een locatie voor het plaatsen van een boom binnengekomen. Het huidige plantseizoen loopt nu op zijn eind en het volgend plantseizoen begint op 1 november. De wethouder roept iedereen op om de bomenwens te blijven insturen. De zomer wordt gebruikt voor het inventariseren en bepalen van de plekken zodat de gemeente in het nieuwe plantseizoen meteen aan de slag kan om de `bomenwensen' van haar inwoners te vervullen.