Provincie Zeeland


-->

Persberichten

17-04-2008: Uitreiking certificaten deelnemers TIN-bijeenkomst

Op vrijdag 18 april rond 13.30 uur reikt Commissaris van de Koningin Karla Peijs certificaten uit aan de 26 deelnemers van de TIN-bijeenkomst (Training International Network) in de Admiraliteitszaal (GS) Abdij te Middelburg. Sprekers zijn Karla Peijs en de heer Michel Goppel, Dienst Verkeer en Scheepvaart Rijkswaterstaat.

Wat houdt de TIN-bijeenkomst in?

Deze bijeenkomst is een onderdeel van 'Partners voor wegen' (Partners for Roads) en een Nederlands initiatief van Rijkswaterstaat, ingegeven door de toetreding van toen nieuwe EU-lidstaten uit Centraal en Midden-Europa. Het is een programma voor uitwisseling van kennis en ervaringen op het gebied van EU-standaarden voor de weginfrastructuur tussen Nederland en de Nationale wegoverheidsinstellingen in Centraal
- en Oostelijk Europa, Cyprus en Turkije.

Deze keer vond de TIN-bijeenkomst in Zeeland plaats en waren Rijkswaterstaat en de Provincie Zeeland gastheer. De bijeenkomsten worden 2x per jaar gehouden, eenmaal in Nederland en eenmaal in een Oost-Europees land (elke land heeft 2 tot 4 afgevaardigden).

Wat is het doel van deze 'Partner voor wegen' training?

Het doel van de 'Road Maintenance Management' training is het verbeteren van de werkprestaties van de cursisten door het vergroten van hun kennis en vaardigheden op het gebied van de EU-standaarden voor de weginfrastructuur.

Ook het bijbrengen van de juiste werkhouding maakt nadrukkelijk deel uit van de training. De training omvat een scala aan disciplines, waaronder milieu, activabeheer, verkeersveiligheid, personeelsmanagement in civiele techniek, wegen en regionale ontwikkeling.

Speciale focus verkeersveiligheid

Deze week werd de aandacht geconcentreerd op de verkeersveiligheid in de provincie Zeeland. Ingenieurs van het verkeer van Estland, Litouwen, Letland, Polen, Roemenië, Cyprus en Turkije waren betrokken in actieve discussies met specialisten van onze provincie, de adviesbureaus Haskoning en DHV en Rijkswaterstaat. In dit kader zijn er o.a. inspecties uitgevoerd bijvoorbeeld langs de N61 en de N664.

17 april 2008, Amanda Slabbekoorn-Flohr, (0118) 631857,