Politie Drenthe

Vrijdag

Assen, 18-04-2008

Meisje onzedelijk betast
MEPPEL Woensdagmiddag is op het Rumptigerpad in Meppel, een 17 jarige meisje onzedelijk betast. De dader is gevlucht. De politie zoekt getuigen en mensen die mogelijk weten wie de dader is.

Omstreeks 17.00 uur fietste het meisje over het Rumptigerpad in de richting van De Wijk. Nog voor de kruising met de Brandemaat kwam haar een bromscooter tegemoet en werd ze gedwongen te stoppen. De bestuurder pakte het meisje en betaste haar onzedelijk. Toen het meisje zich verzette stapte hij weer op de scooter en reed weg in de richting van de rijksweg A-32.

De politie is met een onderzoek gestart en wil graag in contact komen met;
1) Mensen die woensdag rond 17.00 uur iets bijzonders hebben gezien op het Rumptigerpad tussen de autoweg A-32 en de Brandemaat. Op dit tijdstip moeten daar ter hoogte van de Pilotenlaan een bromscooter en een fiets hebben gestaan of gelegen. Dit gedeelte van het Rumptigerpad loopt parallel aan de Hoogeveenseweg. De weg en het pad zijn gescheiden door water.

2) Mensen die menen te weten wie de persoon met het volgende signalement is; blanke jongen, 1.80 tot 1.90 lang, iets fors gebouwd. Hij heeft donker stekelig haar, op het hoofd langer dan opzij. De jongen heeft opvallend dikke donkere wenkbrauwen maar geen snor of baard. Ook droeg hij geen bril. Hij had een korte dikke donkerblauwe gewatteerde jas aan. De bromscooter waar hij op reed heeft aan de voorkant, aan beide kanten, gele roosters. Het meisje heeft geen helm gezien.

Mocht u woensdag rond 17.00 uur op het Rumptigerpad in Meppel iets hebben gezien of menen te weten wie de jongeman met dit signalement is, belt u dan met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen kan ook via 0800-7000.

Spoorweg afgesloten door aanrijding
BEILEN Donderdagmiddag is aan de Klateringerweg een 24-jarige vrouw uit Vlagtwedde tegen de paal met lichten en spoorbomen aangereden. De paal werd hierbij uit de grond gereden, de auto was geheeld vernield. De vrouw kwam uit de richting van Zwiggelte en reed in de richting van Beilen. De oorzaak van de aanrijding is niet bekend. De spoorwegovergang afgesloten en de Klateringerweg werd afgezet. (08-128622)

Aanrijding met gewonden
ASSEN Donderdagmiddag heeft aan de Industrieweg een aanrijding plaatsgevonden waarbij vier autos betrokken waren. Een 31jarige man uit Assen reed met hoge snelheid op een rij wachtende autos in. Hij raakte de achterste auto en kwam vervolgens op de verkeerde rijbaan terecht waar hij tegen een tegemoetkomende auto aan reed. Drie bestuurders, waaronder de verdachte raakten hierbij gewond en werden overgebracht naar ziekenhuizen in Assen en Groningen. (08-128548)

Aanrijding fietser
ASSEN Donderdagmiddag is een 41-jarige vrouw uit Zeist aan de Lauwers met haar auto tegen een 41-jarige fietser uit Assen aangereden. De vrouw reed van de Lauwers in de richting van de Balkenweg en wilde afslaan. Hierbij zag zij de man die links op de Balkenweg fietste over het hoofd. De man kwam op de moterkap terecht en ging door de voorruit. Het letsel bleek mee te vallen, maar de man is voor controle overgebracht naar het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen. (08-128488)

Alcomobiliste meldt zichzelf bij politie
GASTEREN Donderdagochtend is aan het Westeinde een 48-jarige vrouw uit Zuidlaarderveen aangehouden voor het rijden onder invloed. De vrouw belde de politie nadat zij via een lantaarnpaal, kabelkast en tuinhek in een tuin tot stilstand was gekomen. De vrouw bleek te hebben gedronken. Ze had een promillage van 1,5. De vrouw kreeg een procesverbaal en een rijverbod van 7 uur. (08-128380)

Tractorbestuurder onder invloed
ROSWINKEL Donderdagavond is aan de Zanddijk een 45-jarige man uit Ter Apel aangereden door een 65-jarige bestuurder van een tractor met aanhanger. De bestuurder van de tractor reed midden op de weg en liet geen ruimte voor de man uit Ter Apel die vanuit de andere richting kwam. Deze probeerde op het laatste moment de tractor nog te ontwijken maar werd geraakt door de aanhanger. De tractorbestuurder reed door, maar kon later worden aangehouden. Hij bleek te hebben gedronken. Hij had een promillage van 1.4. Hij is meegenomen voor verhoor naar het bureau, kreeg een proces-verbaal en moet zijn rijbewijs inleveren. (08-128380)

Verkeerscontroles
COEVORDEN In de gemeente Coevorden heeft de politie donderdagavond op meerdere plaatsen gecontroleerd op het naleven van de verkeersregels. Hierbij zijn een aantal bestuurders bekeurd. Er werden processen-verbaal uitgeschreven voor niet handsfree bellen onder het rijden (6x), het niet dragen van de autogordel (6x), voor het niet volgen van de juiste rijrichting (2x), fietsen op het voetpad (1x), fout parkeren (2x). Er werden 48 blaastesten afgenomen; niemand had teveel gedronken. (08-128655)

HOOGEVEEN Donderdagmiddag werden bestuurders in Hoogeveen gecontroleerd op naleving van de verkeersregels. Twee bestuurders kregen een proces-verbaal voor niet handsfree bellen, 1 voor het niet dragen van de gordel, 1 bromfietser voor het niet volgen van het verplichte brom/fietspad en 1 fietser voor het rijden door het rode licht. (08-128639)

Politie houdt man aan voor huiselijk geweld
ASSEN Donderdagavond is een 41-jarige man uit Assen aangehouden voor mishandeling van zijn vrouw. De man is meegenomen naar het bureau voor verhoor. Het huiselijk traject is in gang gezet. (08-128639)

Autobrand
EMMEN In de nacht van donderdag op vrijdag stond aan De Haar een personenauto van een 26-jarige man uit Emmen in de brand. De brandweer had de brand snel geblust. De eigenaar heeft aangifte gedaan. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand. (08-128687)

Diefstal navigatieapparatuur uit autos
ASSEN Tussen woensdagmiddag en donderdagochtend is vanuit een tweetal autos navigatieapparatuur meegenomen. Eén van de autos stond aan de Pinksterbloemstraat, de ander aan de Ereprijsstraat. De politie waarschuwt voor autokrakers die het vaak voorzien hebben op navigatieapparatuur. Natuurlijk kunt u niet voorkomen dat er in uw auto wordt ingebroken, maar we hebben wel tips voor u waarmee de kans groter wordt dat ze uw auto voorbij gaan. (08-128552)

Politie onderzoekt inbraak winkel
EMMEN In de vroege vrijdagochtend kreeg de politie een melding van een inbraak in de Hoofdstraat. Er was ingebroken in een winkel waarbij tvs zijn gestolen. De 67-jarige eigenaar van de winkel deed aangifte van de diefstal. De politie onderzoekt de zaak. (08-128691)

Meisje van scooter getrokken
EMMEN Donderdagmiddag werd aan de Oude Meerdijk een 16-jarig meisje uit Klazienaveen door jongeren van haar scooter getrokken. Ze reed richting centrum. Toen ze na de fietstunnel rechtsaf wilde slaan werd ze door een onbekende jongen en meid van haar scooter getrokken. Vervolgens gingen de twee daders er vandoor. Ze liep hierbij een pijnlijk been op en had schade aan haar scooter. De politie onderzoekt de zaak. (08-128552)

Aangehouden voor wegnemen geld uit gevonden portemonnee BEILEN Een 27 jarige man uit Assen moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden voor het wegnemen van geld uit een gevonden portemonnee. De man verduisterde op deze manier bijna 600,-. Een 21 jarige man uit Brummen tankte begin februari bij een tankstation langs de A-28 bij Beilen. Toen hij weer in zijn auto stapte viel zijn portemonnee uit zijn zak. De portemonnee werd later teruggevonden achter het benzinestation. Uit de beurs miste toen een bedrag van ongeveer 600,-. De gedupeerde man deed aangifte bij de politie die een nader onderzoek instelde.

Bij alle tankstations langs de snelwegen registreren cameras alle verkeer dat komt tanken. De beelden worden opgenomen en een bepaalde tijd bewaard. Zo ook bij dit tankstation. Op de videobeelden is te zien dat iemand de portemonnee oppakt en deze later weer weggooit. Via het kenteken van de auto waarin deze man reed kwam de politie bij de bestuurder. Hij is begin april aangehouden. Hij wenste geen verklaring af te leggen. Hij is weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op en Justitie gaat de man vervolgen voor verduistering. (08-111013)

750,- boete voor doorrijden na aanrijding
BEILEN Een 21 jarige inwoner van Foxhol kan door het betalen van een schikkingsvoorstel van Justitie verdere strafvervolging voor het doorrijden na een aanrijding voorkomen. In de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 april botste een personenauto aan de Domoweg in Beilen tegen twee geparkeerde autos. Dit gebeurde op toegangsweg naar een grote parkeerplaats. De automobilist reed door, twee flink beschadigde autos achterlatend. De eigenaars van deze autos, een 20 jarige inwoner van Drachten en een 26 jarige inwoner van Emmen deden direct aangifte. De politie stelde een onderzoek in en trof op het nabijgelegen industrieterrein een beschadigde personenauto aan. Bij de auto was niemand meer aanwezig. De auto is voor nader onderzoek in beslag genomen. Dit onderzoek toonde aan dat het hier om de doorgereden auto ging. De auto stond op naam van een inwoonster van Foxhol. Nader onderzoek door de politie leerde dat de auto werd bestuurd door haar 21 jarige zoon die zonder medeweten van de vrouw haar auto had geleend. De verdachte is vorige week door de politie gehoord waarbij hij verklaarde uit schrik te zijn doorgereden en dat het niet bij hem was opgekomen om de politie te bellen. Deze foutjes komen hem dus op een boete van 750,- te staan. (08-125052)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280.