Gemeente Alkemade


Wmo-krant uitgereikt door wethouder Ton van Velzen 18-04-2008

Donderdag 17 april 2008 overhandigde wethouder Ton van Velzen het eerste exemplaar van de Wmo-krant van de gemeente Alkemade aan Dick Nagtegaal van Stichting Welzijn Ouderen De Spil. In de Wmo-krant wordt uitleg gegeven over de taken van de gemeente die onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) vallen en hoe dat in Alkemade is georganiseerd. Een krant met veel informatie voor ouderen, vrijwilligers, mantelzorgers en jongeren: kortom voor iedereen in de gemeente Alkemade! De moeite waard om te bewaren.

Het uitgangspunt van de Wmo is: Samen mee(r) doen! In de Wmo-krant wordt duidelijk gemaakt welke mogelijkheden er zijn om iedereen zo goed mogelijk te laten functioneren, van jong tot oud, met of zonder lichamelijke of verstandelijke beperking. Het is handig de krant te bewaren, er staat informatie in over zaken waar u misschien nu nog niet mee te maken heeft, maar later in het jaar eventueel wel.

Huis-aan-huis verspreiding
De Wmo-krant wordt van 21 tot 23 april 2008 huis-aan-huis verspreid in de gemeente Alkemade. Heeft u de Wmo-krant op 25 april nog niet ontvangen, dan kunt bellen naar de uitgever ETT Media, tel. (050) 313 76 00, u krijgt dan alsnog een exemplaar thuis gestuurd. Dit geldt overigens niet voor de mensen met een 'nee-nee'-sticker en mensen die in het buitengebied wonen. Zij kunnen een krant ophalen op verschillende plekken in de gemeente Alkemade, waaronder de receptie van het gemeentehuis.

In de gemeente Jacobswoude verschijnt in dezelfde week ook een Wmo-krant. Op veel punten is deze krant gelijk, maar omdat de voorzieningen, regelingen en adressen in 2008 nog niet 100% gelijk zijn voor de beide gemeenten, zijn twee Wmo-kranten gemaakt.