Persberichten Heuvelrug, 11.05 uur

Utrecht, 18-04-2008

Motorrijder met te veel op

VEENENDAAL Aan het begin van de nacht van donderdag 17 op vrijdag 18 april raakte een motorrijder zijn rijbewijs kwijt omdat hij te diep in het glaasje had gekeken.

Rond 00.45 uur werd een 31-jarige motorrijder uit Veenendaal op de Prins Bernhardlaan gecontroleerd. Hij rook naar alcohol en moest een blaastest afleggen. Die saboteerde hij door langs het pijpje te blazen of door te kort te blazen. Daarop werd hij aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 595 ug/l, meer dan tweeënhalf keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Bromfietser gewond

RENSWOUDE Een 16-jarige bromfietser uit Renswoude raakte op donderdagavond 17 april gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 19.20 uur reed de 16-jarige jongen zonder helm met zijn bromfiets over de Van Reedeweg in de richting van de Kerkstraat. Doordat hij niet voldoende rechts hield, kwam hij frontaal in botsing met een hem tegemoetkomende 43-jarige automobilist uit Renswoude.

De jongen liep verwondingen aan zijn hoofd, been en sleutelbeen op. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis De Gelderse Vallei gebracht en is daar opgenomen. De automobilist liep geen letsel op.

Aanrijding

OVERBERG Op donderdagmiddag 17 april raakten drie autos bij een aanrijding betrokken. Twee bestuurders raakten gewond.

Rond 17.35 uur kwam een 27-jarige automobiliste uit Maurik op de Bergweg zonder diesel aan de rechterzijde van de weg stil te staan. Zij reed in de richting van Amerongen. Een 22-jarige automobilist uit Amerongen reed eveneens vanuit de richting van Overberg in de richting van Amerongen. Daarbij haalde hij meerdere andere autos in.

Hij zag de auto van de Maurikse aan de kant van de weg staan en haalde ook haar in. Op dat moment kwam hem een 58-jarige automobilist uit Veenendaal tegemoet rijden. De Ameronger ging vol in de remmen en de Veenendaler remde ook en week naar rechts uit, maar zij konden een frontale aanrijding niet meer voorkomen. Vervolgens botste de auto van de Ameronger tegen de linkerzijkant van de stilstaande auto van de Maurikse. Gezien de ernst van de aanrijding kwamen de brandweer, GGD en politie met meerdere voertuigen ter plaatse. Ook de komst van een traumahelikopter werd verzocht.

De jongeman uit Amerongen raakte bekneld in zijn auto en moest door de brandweer worden bevrijd. Hij werd door het personeel van de traumahelikopter uit het wrak gehaald en vervolgens per ambulance naar het ziekenhuis De Gelderse Vallei gebracht. Ook de 58-jarige Veenendaler werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De automobiliste uit Maurik liep geen letsel op. Door de Verkeerspolitie Utrecht is ter plaatse onderzoek gedaan.

Fietsster gewond

VEENENDAAL Een 52-jarige fietsster uit Veenendaal raakte op donderdag 17 april gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 14.25 uur stak de 52-jarige fietsster de Energiestraat over. Daarbij werd zij aangereden door een 49-jarige automobilist uit Veenendaal. De fietsster liep letsel aan haar linkerschouder op en werd per ambulance naar het ziekenhuis De Gelderse Vallei gebracht.