Politie Gelderland-Midden

Verkeersongeval De Klomp: één dode en twee gewonden
Publicatiedatum: 18-4-2008 11:37:48

DE KLOMP (EDE) - Op de Klompersteeg bij De Klomp heeft zich op 18 april rond 01.00 uur een verkeersongeval met dodelijke afloop voorgedaan.

Het betreft twee auto's die frontaal op elkaar botsten. Eén persoon (een 18-jarige man uit Veenendaal) kwam ter plaatse te overlijden. De twee personen in de andere auto (twee mannen van 26 en 29 uit respectievelijk Otterlo en Harskamp) raakten gewond en werden overgebracht naar het Gelderse Valleiziekenhuis in Ede.

Toedracht
De Verkeersongevallendienst van de politie Gelderland-Midden heeft onderzoek gedaan en de politie heeft met getuigen gesproken. Op grond van dit onderzoek gaat de politie er vanuit dat de Veenendaler vermoedelijk te hard door de bocht
reed en daarbij een stoeprand raakte. Hierdoor zou hij de controle over zijn voertuig zijn kwijtgeraakt en kwam hij op de andere weghelft terecht en kon hij de tegenligger niet meer ontwijken.

Als gevolg van het verkeerstechnische onderzoek is de Klompersteeg enige tijd afgesloten geweest.
(08-053846)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Getuigen grijpen inbreker in de kraag

Publicatiedatum: 18-4-2008 11:31:29

OTTERLO - Alerte getuigen hebben donderdagavond in Otterlo een woninginbreker in de kraag gevat en aan de politie overgedragen. Het gaat om een 18-jarige jongen uit IJsselstein (Utr.). Een tweede verdachte had weten te ontkomen. Omstreeks half tien zagen getuigen dat twee mannen aan het inbreken waren bij een woning aan de Edeseweg. Toen de daders op de vlucht sloegen gingen de getuigen erachter aan. Na een korte achtervolging lukte het beiden in de kraag te vatten, echter een van hen wist zich los te rukken en ging er vandoor. De ander kon aan gewaarschuwde agenten worden overgedragen. Een zoektocht door de politie in samenwerking met omstanders en met inzet van een politiehond leverde geen resultaat op. De jongen uit IJsselstein is voor onderzoek ingesloten. Door de bewoner van het pand aan de Edeseweg is aangifte gedaan.
(08-053799)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Vrouw onwel tijdens rijden

Publicatiedatum: 18-4-2008 11:30:48

OOSTERBEEK - Een 44-jarige vrouw uit de gemeente Renkum is donderdagavond naar het ziekenhuis gebracht nadat ze tijdens het rijden vermoedelijk onwel was geworden. Daardoor botste ze op de Utrechtseweg nabij de rotonde aan de van Borsselenweg in de berm terecht kwam, tegen een straatnaambord botste en vervolgens tegen een hek van een tuin tot stilstand kwam. De automobiliste bleek bij de komst van de hulpdiensten niet aanspreekbaar en is naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie was er geen sprake van drankgebruik. (08-053713)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Barnevelder (13) aangehouden na verwonden met mes
Publicatiedatum: 18-4-2008 11:28:33

BARNEVELD - De politie in Barneveld heeft donderdagmiddag een dertienjarige jongen uit die plaats aangehouden wegens bedreiging en mishandeling van een elfjarige plaatsgenoot. De twee zouden elkaar op een speelveldje aan de Dorskamp hebben getroffen. Daarbij zou de dertienjarige met een mes in de hand tegen het gezicht van het slachtoffer hebben geduwd. Het slachtoffer liep daarbij een kleine verwonding op. Volgens het slachtoffer zou daar geen enkele aanleiding toe zijn geweest. Gewaarschuwde agenten hielden de dertienjarige later thuis aan. De jongen had verklaard niet de bedoeling te hebben gehad het slachtoffer te verwonden. Volgens zijn zeggen ging het slechts om een `grapje'. Het mes, een zogenoemd vlindermes dat als verboden wapen kan worden aangemerkt, is in beslag genomen. De dertienjarige is later aan zijn ouders overgedragen in afwachting van een beslissing van justitie.
(08-053592)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---