Gemeente Hardenberg

Waardering vrijwilligerswerk

Vrijwilligers zijn belangrijk voor de gemeente Hardenberg. Bijna elke club of vereniging in de gemeente bestaat bij de gratie van vrijwilligers. Al deze vrijwilligers zijn onmisbaar in onze samenleving. De gemeente Hardenberg waardeert het vele en diverse werk van de vrijwilligers zeer en besteedt daarom op verschillende manieren aandacht aan vrijwilligerswerk.

Make a Difference Day (MADD)
MADD is een jaarlijks terugkerend groot landelijk evenement waarmee aandacht wordt gevraagd voor het vrijwilligerswerk. Dit jaar wordt MADD gehouden op 31 oktober en 1 november 2008. Ook de gemeente Hardenberg wil dit jaar graag weer meedoen aan MADD. Het college, de raad, directieleden en afdelingshoofden zullen de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger bij de plaatselijke organisaties.

Collegeleden en raadsleden hebben vorig jaar met veel plezier vrijwilligerswerk gedaan bij verschillende organisaties. Ze hebben onder andere vrijwilligerswerk verricht in een paardenrusthuis, museum, peuterspeelzaal, verzorgingshuis en de begeleiding van een voetbalwedstrijd verzorgd.
Kunt u binnen uw organisatie wel wat hulp gebruiken of vindt u het gewoon leuk als bijvoorbeeld een wethouder of raadslid een dagje meedraait bij de activiteiten? Dan kunt u zich aanmelden via onderstaand formulier. De activiteiten moeten wel op 31 oktober of 1 november plaatsvinden. Ook de organisaties die vorig jaar hebben meegedaan aan MADD kunnen zich weer aanmelden!
Het aanmeldingsformulier kunt u uitprinten en invullen. Het ingevulde formulier kunt u tot 15 juni 2008 terugsturen naar: Gemeente Hardenberg
T.a.v. Sandra Westra
Postbus 500
7770 BA Hardenberg


- Download het aanmeldformulier (PDF)

Vrijwilligersontbijt
De gemeente wil vrijwilligers die al lange tijd actief zijn uitnodigen voor een ontbijt. Omdat we binnen de gemeente Hardenberg met enorm veel vrijwilligers te maken hebben, is besloten een selectie te maken uit deze grote groep vrijwilligers. De keuze is gemaakt om de vrijwilligers die 12 ½, 25 of 40 jaar vrijwilligerswerk doen in het zonnetje te zetten.

Indien u binnen uw organisatie/vereniging vrijwilligers heeft die al zolang vrijwilligerswerk doen, kunt u deze aanmelden bij de gemeente. De criteria hiervoor zijn als volgt:

* De vrijwilliger doet 12 ½, 25 of 40 jaar vrijwilligerswerk. Dit hoeft niet alleen binnen één organisatie te zijn geweest, maar het moet wel een (grotendeels) aaneengesloten periode zijn.
* het vrijwilligerswerk mag geen politiek karakter hebben
* het aanmelden moet gedaan worden door het bestuur van de vrijwilligersorganisatie of vrijwilligercoördinator van een professionele instelling.

* de vrijwilligersactiviteiten moeten plaatsvinden in de gemeente Hardenberg.

U kunt uw vrijwilligers opgeven met onderstaand formulier. Per formulier kunt u één vrijwilliger opgeven. Vervolgens zullen de vrijwilligers persoonlijk worden benaderd over de waardering namens de gemeente Hardenberg. U kunt dit formulier uitprinten, invullen en tot uiterlijk 1 juni 2008 opsturen naar:
Gemeente Hardenberg
T.a.v. Sandra Westra
Postbus 500
7770 BA Hardenberg


- Download het aanmeldformulier (PDF)

Meer weten?
Wilt u meer weten over deze activiteiten? Neem dan contact op met Sandra Westra van de gemeente Hardenberg op telefoonnummer 0523 - 289 205.