Persberichten Binnensticht, 12.30 uur

Utrecht, 18-04-2008

Inbraak in leegstaande woning

ZEIST Dankzij de melding van een oplettende buurtbewoner kon in de vroege ochtend van vrijdag 18 april een koperdief worden aangehouden.

Rond 03.55 uur kreeg de politie de melding van de getuige dat werd ingebroken in een leegstaande woning aan de Van der Heijdenlaan. Agenten gingen ter plaatse en zagen dat de woning geheel was dichtgetimmerd. De getuige verklaarde toch echt geluiden uit het pand te hebben horen komen. De agenten stelden een nader onderzoek in en hoorden vervolgens ook geluid uit het pand komen. Zij klommen een dak op, sloegen een raampje in en gingen naar binnen.

In het pand troffen zij een 43-jarige man uit Geldermalsen aan. Hij bleek op meerdere plaatsen in het pand koperen leidingen te hebben gesloopt en had die in een rugzak gestopt. De verdachte werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Motorrijder gewond

WERKHOVEN Bij een aanrijding met een auto raakte op donderdag 18 april een motorrijder gewond.

Rond 20.00 uur reed een 44-jarige automobilist uit Driebergen-Rijsenburg over de Korte Zuwe. Op het kruispunt met de Van Lynden van Sandenburgweg verleende hij geen voorrang aan een voor hem van links komende 48-jarige motorrijder uit Houten, met een aanrijding tot gevolg. De motorrijder werd met vooralsnog onbekend letsel per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht.

Tanken zonder betalen

ZEIST Op donderdagavond 17 april gingen twee verdachten er na het tanken zonder te betalen vandoor. Zij werden later aangehouden.

Rond 19.00 uur tankten twee mannen bij een benzinestation aan de Bergweg. Zij gingen er vervolgens vandoor zonder de benzine te betalen. De pompmedewerker belde de politie en meerdere politie-eenheden keken naar de verdachten uit.

Zij werden door agenten in burger gezien op de Utrechtseweg. De agenten bleven de auto volgen via de Universiteitsweg, A28, Waterlinieweg en afrit Stadion. Inmiddels kwamen meer politie-eenheden ter plaatse en de auto werd op de Stadionlaan klem gereden. De verdachten, mannen van 38 en 39 jaar oud en afkomstig uit Houten, werden aangehouden. Hun auto werd in beslag genomen.

Beide verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. De 39-jarige bestuurder bleek te veel te hebben gedronken. Hij blies bij de ademanalyse in het politiebureau 265 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijke grens is. Tegen hem is hier apart proces-verbaal voor opgemaakt. De verdachten zijn voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Auto tegen boom

BOSCH EN DUIN Nadat een automobilist op donderdag 17 april tegen een boom was gereden, gin hij er te voet vandoor. Hij liet zijn passagiere gewond achter.

Rond 18.30 uur reed een 57-jarige automobilist uit Bosch en Duin over de Biltseweg. Bij hem in de auto zat een 52-jarige vrouw uit Bilthoven. Door nog onbekende oorzaak raakte hij van de weg en botste tegen een boom. Na de aanrijding liep de man weg.

De Bilthovense raakte bij de aanrijding gewond. Zij werd voor onderzoek per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. De politie heeft in de omgeving naar de automobilist gezocht, maar hij werd niet meer aangetroffen, ook niet in zijn woning. De auto raakte zwaar beschadigd en moest worden weggesleept. De politie zet het onderzoek naar de verdachte voort.

Aanrijding fiets-bromfiets

ZEIST Bij een aanrijding tussen een bromfiets en een fiets, raakte op donderdag 17 april de bromfietser gewond.

Rond 09.40 uur stopte een 37-jarige fietsster uit Zeist op de Driebergseweg, voor de kruising met de Heideweg. Vervolgens fietste zij linksaf de Heideweg op, maar werd net op dat moment ingehaald door een 18-jarige bromfietser uit Nieuwegein. Beiden raakten elkaar en kwamen ten val. De bromfietser werd voor onderzoek per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht. De fietsster liep licht letsel op en hoefde niet naar het ziekenhuis te worden vervoerd.