Persberichten Lekstroom, 12.20 uur

Utrecht, 18-04-2008

Controle fietsers

NIEUWEGEIN Op donderdagmiddag 17 april heeft de politie vanaf 13.00 uur een controle gehouden aan de Fakkelstede/Noordstedeweg. Hier werd gecontroleerd of men zich aan de gestelde omleiding hield die daar geldt. Zeven fietsers werden bekeurd omdat ze de omleiding negeerden.

Ongeval

NIEUWEGEIN Op donderdagmiddag 17 april kwamen agenten tijdens surveillance een bestuurder van een auto en bromfiets tegen, die met elkaar in botsing waren gekomen. Omstreeks 15.45 uur reed een 35-jarige man uit Nieuwegein over de Noorderveldweg richting de Structuurbaan. Hier verleende hij geen voorrang aan de 44-jarige automobilist uit Nieuwegein die op de Stuctuurbaan reed, waardoor ze in botsing kwamen. De bestuurder van de bromfiets is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij een gebroken sleutelbeen breek te hebben. De bestuurder van de auto kwam met de schrik vrij.

Gestolen fiets

NIEUWEGEIN Agenten zagen donderdagavond omstreeks 19.10 een fietser door het rode verkeerslicht fietsen. Toen de agenten de 14-jarige jongen uit Nieuwegein hierop aanspraken en vroegen om zijn ID kon hij deze niet tonen. Na verder onderzoek bleek de fiets waarop hij reed bleek ook van diefstal afkomstig te zijn. Hierop werd de jongen aangehouden en overgebracht naar het bureau. Zijn ouders zijn ingelicht en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.