Politie Midden- en West Brabant

Geef fietsendieven geen kans!

DONGEN, 18 april 2008

Geef fietsendieven geen kans!

DONGEN: In het kader van een nieuw project 'Geef fietsendieven geen kans!' is er op vrijdag 25 april vanaf 06.30 uur in Dongen een fietsgraveeractie. De actie vindt plaats bij de fietsenstalling aan de Monseigneur Schaepmanlaan.

Het project 'Geef fietsendieven geen kans' is een gezamenlijk project van de gemeente Dongen en het politieteam Gilze Rijen-Dongen. Binnen het project wordt enerzijds aandacht besteed aan het voorkomen van fietsendiefstal. Anderzijds gaat het om het goed vastleggen van de fietsgegevens, wat bij eventuele diefstal van de fiets weer kan bijdragen aan een betere en makkelijkere opsporing van de gestolen tweewieler.

Fietsregistratiekaarten
De politie deelt in dat kader nieuwe fietsregistratiekaarten uit. Op de nieuwe kaart is tevens ruimte om het fietschipnummer vast te leggen. Duurdere fietsen van de grote(re) fietsmerken zijn tegenwoordig voorzien van een unieke 15-cijferige fietschip. Als de gechipte fiets gestolen wordt, dan wordt dit vastgelegd in het landelijke fietsdiefstalregister.

Bij het kopen van een tweedehands fiets kan een koper-in-spé bovendien het register raadplegen om te zien of hij of zij een 'eerlijke' fiets koopt. Meer informatie hierover is te vinden op de internetsite: www.fietsdiefstalregister.nl

Graveren
Fietsen die nog niet voorzien zijn van een fietschip kunnen tijdens de graveeractie worden voorzien van de combinatie 'postcode-huisnummer'. Politie en gemeente doen dit vrijdag 25 april op vertoon van een geldig legitimatiebewijs.

Auteur: Willem van Hooijdonk