Provincie Zeeland


-->

Persberichten

18-04-2008: Provinciale pr-campagne 'subsidieregeling voor bodemsanering op bedrijfsterreinen' groot succes!

In het najaar van 2007 heeft de Provincie Zeeland aan de Zeeuwse bedrijven een oproep gedaan om deel te nemen aan de subsidieregeling voor bodemsanering op bedrijfsterreinen.
Met een grote advertentie in de Zeeuwse dagbladen en een heuse 'flyer-actie' is een groot aantal potentiële deelnemers bereikt. Het resultaat van de initiatieven stemt de Provincie Zeeland zeer tevreden. Ruim 300 bedrijven hebben zich aangemeld voor de subsidieregeling!

Eigenaren en erfpachters van bedrijfsterreinen hebben tot 1 januari 2008 de mogelijkheid gekregen om zich aan te melden voor de subsidieregeling voor de sanering van bedrijfsterreinen. De mogelijkheid tot aanmelden bestaat al sinds 2006, maar hiervan werd om onduidelijke redenen bijna geen gebruik gemaakt. Dit was voor de Provincie Zeeland aanleiding om zoveel mogelijk potentiële deelnemers te wijzen op de regeling.

De heer M. el Maach, juridisch medewerker bij de Provincie, zegt desgevraagd: 'Op een gegeven moment kwam 1 januari 2008 erg dichtbij en was het aantal aanmeldingen op twee handen te tellen. Wij hebben toen besloten nog éénmaal een uiterste inspanning te leveren om de regeling onder de aandacht van de doelgroep te brengen. En dit is, zo getuigt het aantal aanmeldingen, naar alle tevredenheid verlopen!'

Overigens garandeert de aanmelding van een bedrijfsterrein niet direct subsidieverlening. Hiervoor dient voorafgaand aan de bodemsanering een aparte aanvraag bij de Provincie Zeeland te worden gedaan. De aanvraag zal dan aan de hand van de subsidiecriteria worden getoetst.

Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met de Provincie Zeeland op telefoonnummer 0118-631400.

18 april 2008, Annick Creemers, (0118) 631361, persberichtnummer 248