KNHS


KNHS verzwaart criteria dressuurkaders ponys
18 april 2008
verhoging kadernormen

ERMELO (KNHS) Het niveau van de topcombinaties in de Nederlandse pony dressuursport is het afgelopen jaar aanmerkelijk gestegen. De KNHS ziet dit als aanleiding om de lat voor opname in een A- of B-kader hoger te leggen. Daarom verzwaart de KNHS de huidige criteria voor opname in een pony-dressuurkader per 1 mei 2008.

Bondscoach Christa Laarakkers (Winschoten) is blij met de progressie die het afgelopen jaar door de top van de Nederlandse pony-dressuurruiters is gemaakt. Naast het feit dat investeringen in een aantal zeer goede dressuurponys zijn vruchten afwerpt, heeft een groot aantal bestaande combinaties zichzelf behoorlijk verbeterd. Dit komt ook tot uitdrukking in de scores.

Op initiatief van de bondscoach en met ondersteuning van de Topsportcommissie Dressuur is besloten om de criteria die gelden voor opname in het pony A- of B-kader te verzwaren.

Waar een ponycombinatie voor opname in het B-kader eerst in een periode van zes maanden drie keer een score van 65% moest halen, wordt de norm nu verlegd naar 66%. De norm voor het A-kader gaat van drie keer 67% naar drie keer 68%. Ook de norm voor herkwalificatie voor het B-kader gaat omhoog, te weten van 66% naar 67% (driemaal te behalen binnen 12 maanden na opname in het kader).

De KNHS voert deze wijzigingen door per 1 mei 2008. Kaderscores die onder de oude regeling voor 1 mei 2008 zijn behaald, blijven gewoon meetellen zodat de ruiters en amazones die al op weg zijn om zich voor een kader te kwalificeren of te herkwalificeren niet opeens worden geconfronteerd met niet-meetellende resultaten.