Gemeente Elburg

criminaliteitscijfers 2007 bekend

170408 Regionale criminaliteitscijfers 2007 bekend

Persbericht

17 april 2008

Regionale criminaliteitscijfers 2007 bekend

De gemeente Elburg heeft van de Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland de criminaliteitscijfers over het jaar 2007 ontvangen. De regionale criminaliteitscijfers geven inzicht in de (ontwikkeling van) criminaliteit in de gemeenten in de regio Noord en Oost Gelderland.

Vergelijken we de cijfers van de gemeente Elburg met die van andere gemeenten in de regio dan komt de gemeente Elburg goed uit de bus!

De criminaliteitscijfers in de gemeente Elburg zijn in vergelijking met de gemeenten in de regio betrekkelijk laag.

Zo is bijvoorbeeld het aantal vermogensdelicten (alle vormen van diefstal) in Elburg in vergelijking met de gemeenten in de regio laag. Diefstal van fietsen en diefstal uit auto's neemt in vergelijking met voorgaande jaren iets toe, maar is in vergelijking met andere gemeenten nog steeds laag.

Het aantal geweldsdelicten in de gemeente Elburg is in vergelijking met de regio gemiddeld tot iets daaronder en ook ten aanzien van de overige criminaliteitszaken (van discriminatie tot drugsgebruik) scoort Elburg laag tot gemiddeld.

Overigens neemt het aantal vernielingen in zijn algemeenheid wel toe, met name de vernieling aan auto's en overige
vernielingen/beschadigingen. Overlast door vuurwerk en burenruzies scoren in Elburg iets boven het gemiddelde in vergelijking met andere gemeenten in de regio. Overigens kan een stijging in criminaliteitscijfers ook het gevolg zijn van een toename in (politie)controles of een grotere aangiftebereidheid bij bewoners.

14 mei a.s. vindt er een overleg van de raadscommissie Algemene Bestuurszaken plaats met de politie van het team Elburg / Oldebroek op het politiekantoor in Elburg. Tijdens dit overleg worden ook de criminaliteitscijfers 2007 besproken. De criminaliteitscijfers dienen onder meer als input voor de prioriteitkeuze van de gemeente voor 2009 m.b.t. de handhaving door de politie.