LinuxDirect introduceert de ION mini, de energiezuinige mini pc


Standaard voorzien van Linux en office pakket

OOSTERHOUT, 20080418 -- LinuxDirect introduceert een energiezuinige stille mini pc. De ION mini heeft geen ventilator en maakt gebruik van Ubuntu desktop. Een vrij verkrijgbaar besturingssysteem gebaseerd op Linux. De ION mini is standaard voorzien van o.a. OpenOffice.org, een compleet office pakket en FireFox als webbrowser. Daarnaast zijn er vele andere applicaties gratis beschikbaar.

De ION mini heeft een afmeting van 13 cm x 13 cm x 3,5 cm en weegt ruim 650 gram. De processor is van AMD, heeft 512 megabyte geheugen en een 40 gigabyte harde schijf. De mini pc is uitgerust met 4 usb poorten en heeft diverse andere in- en uitgangen. De volledige specificatie is te vinden op de website van LinuxDirect.

Het lage stroomverbruik van deze pc past in de huidige tijd waarin we zuiniger om moeten gaan met energie. Ter vergelijking: de ION mini gebruikt net zoveel stroom als een gewone spaarlamp. Maximaal is dat 18 watt.

Ubuntu is een compleet en gratis Linux besturingssysteem, vrij beschikbaar met zowel community als betaalde ondersteuning. Ubuntu wordt ontwikkeld door een grote community. De software is voor iedereen in zijn of haar taal bruikbaar.

OpenOffice.org is een voor iedereen gratis office pakket met programma's voor onder andere tekstverwerking, spreadsheet, vectorgrafiek, en presentatie. De veelzijdigheid en bediening is vergelijkbaar met de meest gebruikte commerciële office pakketten. De huidige versie is zowel thuis als op het werk uitstekend toepasbaar!

De verkoopprijs van de ION mini is 279,00 euro inclusief BTW. Daarnaast zijn er diverse accessoires leverbaar voor de ION mini.

Over LinuxDirect
LinuxDirect verkoopt alleen producten die samenwerken met Linux. Alle pc's bij ons gekocht voorzien we gratis van Ubuntu desktop. De producten bieden we aan via de on-line winkel van LinuxDirect. www.linuxdirect.nl

Merken en productnamen zijn het handelsmerk van hun repectievelijke eigenaren.