Ingezonden persbericht


Student vaker chauffeur op stadsbus

100ste
Studentenbuschaufffeur doet rijexamen

Breda/Amsterdam - 18 april 2008

- Studenten zijn vanwege de personeelstekorten bij de openbaar vervoerbedrijven steeds meer gewild als parttime buschauffeur. Vorig jaar verdrievoudigde het aantal studentenbuschauffeurs. Deze week reed de honderdste studentenbuschauffeur in Amsterdam af voor zijn busrijbewijs om daarna via Recruit a Student te worden ingezet op de stadsbus. De studenten krijgen ook aanvullende cursussen, over plaatsbewijzen en omgang met passagiers. Zij rijden voor alle grote landelijke openbaar vervoerbedrijven, verspreid over het hele land.

Sinds vier jaar plaatst studentenuitzendbureau Recruit a Student studenten bij de grote busbedrijven. De eerste opdrachtgever was BBA die de studenten in eerste instantie voor de bussen van de Efteling inzette. Later volgden Hermes, Arriva en Connexxion. De studenten rijden op tijdstippen dat de vaste chauffeurs niet werken zoals in de weekenden en avonden. Dat zijn vaak de tijden waarop studenten juist goed kunnen en willen werken. De inzet van studenten is aanvullend aan die van de vaste pool.

Okke Scholtes van Recruit a Student: 'In 2007 is
het aantal studenten op de bus verdrievoudigd en nog steeds is er een tekort. De studentenbuschauffeurs zijn flexibel inzetbaar, vinden deze bijbaan leuk en nuttig en zij verdienen goed. Het is fijn voor passagiers om een enthousiast gezicht te zien bij het instappen. De vaste chauffeurs worden bovendien ontzien op moeilijke tijdstippen. Zo is iedereen gebaat bij de inzet van studenten op de bus.'

De studenten halen via Recruit a Student hun
busrijbewijs. Recruit a Student schiet de opleidingskosten van EUR 3000 voor. Uiteindelijk betaalt de student de helft van de kosten terug, via een inhouding op het uurloon van anderhalve euro. Standaard is het uurloon circa EUR 11. Dat wordt vaak (tot maximaal 155%) aangevuld met onregelmatigheidstoeslag. Studentenbuschauffeurs moeten minstens 21 jaar zijn, rijervaring hebben en minimaal 1000 uur willen rijden.

Recruit a Student is een landelijk uitzendbureau van studenten op HBO- en universitair niveau met vestigingen in Amsterdam, Breda, Eindhoven, Groningen,
Rotterdam en Zwolle.

www.recruitastudent.nl