Gemeente Boxtel

Feels Like Home op vrijdag 18 april

In het weekend van 18, 19 en 20 april vindt het Feels Like Home Lentefestival plaats. Dit is tevens de feestelijke afsluiting van het internationale project Lifescape-Your-Landschape. De eerste dag van het Lentefestival, vrijdag 18 april, is speciaal bedoeld voor het bedrijfsleven, overheden, onderwijsinstellingen en andere professionele partners uit Het Groene Woud. Centraal op deze dag staan de vragen: Voelt u zich al thuis in Het Groene Woud, in Europa en bij Duurzaamheid ? en Wat kunt u hieraan bijdragen?

Link: http://www.boxtel.nl/nieuws.php

Door lezingen, werkateliers, tentoonstellingen over onder andere Europa en Het Groene Woud en diverse excursies willen wij alle professionele partners uit Het Groene Woud uitdagen om mee te praten en te denken over deze vragen. Het workshopprogramma per thema voor de 18e ziet er als volgt uit:

Biodiversiteit / Het Groene Woud Workshops / lezingen over: * De Boxtelse aanpak door Erik ter Heide van de gemeente Boxtel om te komen tot een natuurlijke inrichting van de groene ruimte met meer biologisch geteeld inheems groen * De rol, kansen en voorbeelden van Ecological Engineering in de gebouwde omgeving door Hein van Bohemen van de TU Delft * Kansenagenda en stand van zaken groene daken, voorbeelden in de provincie door Martin Bakker van de Provincie Noord-Brabant * De Biodiversiteit heg door designer Jacqueline Couwenberg.

Duurzaamheid Workshops / lezingen over: * Hoe betrek je het bedrijfsleven bij duurzaamheid / de ideeëngenerator door Gerlof Roubos van Pragma Advies * De waarde van duurzaam bouwen door makelaar Nuijens over het verkopen, nut en noodzaak van duurzaam gebouwde huizen * Duurzaam slopen, hoe doe je dat? Woonstichting St. Joseph en Bouwcarrousel informeren u over de mogelijkheden en de aanpak.

Project Europa - gemeente Boxtel Op het programma staan presentaties over Sterk Centrum, Samen werken, Aangenaam Leven en Verkwikkende Natuur.

Excursies Naast de activiteiten op het terrein van De Kleine Aarde aan Het Klaverblad kunt u ook deelnemen aan een excursies naar In Goede Aarde over duurzaam bouwen en naar Het Bewaarde Land en Het Groene Woud.

Activiteiten op Ladonk Voor de bedrijven komen op vrijdagmiddag op Ladonk de volgende onderwerpen aan de orde: Milieubarometer, de afronding van de energiepreventiescans, fiscale en financiële regelingen en de biodiversiteit op bedrijventerreinen. In het artikel Activiteiten voor het bedrijfsleven, ook in deze rubriek, staat een overzicht van het complete programma.

Aanmelding Als u belangstelling heeft voor deze dag kunt u zich hiervoor aanmelden door het sturen van een e-mail naar mco@boxtel.nl. Vergeet in de mail niet uw naam, de naam van de organisatie en bijeenkomst FLH 18 april te vermelden. Het volledige programma van vrijdag 18 april kunt u vinden op de website www.feelslikehome.nl. Op basis daarvan kunt u een definitieve keuze maken tussen de verschillende workshops en excursies.

Zaterdag 19 april en zondag 20 april Ook op zaterdag 19 april en op zondag 20 april gaat het Lentefestival door met een aantrekkelijk activiteitenaanbod voor het hele gezin. Variërend van theater, modeshows, informatiemarkten, culinaire belevenissen, diverse lezingen en workshops. Het doel is ontmoetingsplekken te creëren waar burgers en bedrijven ontvankelijk zijn voor de drie thema's van Feels Like Home: Het Groene Woud, Duurzaamheid en Europa. Op www.feelslikehome.nl staat het volledige programma van dit Lentefestival.

10-04-2008
---