Ingezonden persbericht


PERSBERICHT MAANDAG 7 APRIL 2008

DAARSTRAKS

Zes kunstenaars en een theatermaker onderzoeken in de theaterproductie 'Daarstraks' wat echt is en wat spel. Hoe voelt het om bekeken te worden? Durf je jezelf te zijn? Kun je je ontspannen als anderen naar je kijken? Kun je dan nog gewoon doen? De voorstelling gaat op 18 april in Zwolle in première en is donderdag 24 april om 20:30 te zien in Podium Bloos in Breda.

Naomi Vermeulen is theatermaker en studeert af aan de opleiding tot docent drama/theatermaker in Zwolle. Eva Wijers, Stanley van der Meer, Tamara Tebbe, Ierke Trinks, Gabrielle Barros Martins en Renée van Trier zijn kunstenaars waarvoor onder andere onderzoek naar identiteit in hun eigen werk belangrijk is. Samen maken ze met Daarstraks een voorstelling die de spanning opzoekt tussen de conventies van theater en performancekunst.

In Daarstraks krijgen gedachten de ruimte, zonder kritiek zijn gedachten verrassend, kwetsbaar en oprecht. Gedachten laten stromen zonder oordeel, emoties voelen zonder noodrem. Aanwezigheid is zijn zonder verwachtingen naar een volgend moment of de last van het verleden. Daarstraks is een onderzoek naar dierbare momenten waarin je helemaal volledig eerlijk kunt zijn met jezelf. Als je dat durft!

Reserveren voor de voorstelling in Breda kan op www.podiumbloos.nl en voor de voorstellingen in Zwolle en voor meer informatie over Daarstraks op www.eindexamenfestival.nl.

Regie en concept: Naomi Vermeulen

Spel: Eva Wijers, Stanley van der Meer, Tamara Tebbe, Ieke Trinks,

Gabrielle Barros Martins, Renee van Trier

Met dank aan: Stichting KOP (www.stichtingkop.nl) en Podium Bloos (www.podiumbloos.nl) te Breda

Stone van den Hurk, Kim Geerts, Mieke Driessen, ArtEZ hoge school voor de kunsten Zwolle.

EINDE PERSBERICHT