Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Den Haag, 15 april 2008

Speciaal The Hague Jazz programma op Den Haag FM

De voormalige Nederlandse topatleet Troy Douglas gaat van 28 april tot en met 26 mei elke maandagavond van 19.00 tot 21.00 uur op Den Haag FM speciale uitzendingen verzorgen van The Hague Jazz Radio. Douglas is een groot jazzliefhebber. Eerder verscheen een door hem samengesteld compilatie-jazzalbum: /Troy's Choice/.

Vorig jaar was Troy Douglas (45) een van de eregasten bij de lancering van de campagne Aangenaam Jazz 2007, en hij bezoekt maandelijks meerdere jazzconcerten. Als grote helden noemt hij Miles Davis en Cannonball Adderley. Douglas wordt bijgestaan door de populaire Den Haag FM-presentatrice Jickey Traxel (29). Beiden zullen ook op The Hague Jazz als presentator aanwezig zijn. Troy: 'Dit is een droom. Een eigen jazzprogramma mogen presenteren, én het aankondigen van artiesten op The Hague Jazz: ik leef mijn droom twee keer!'

Persoonlijke favorieten op The Hague Jazz van Troy zijn Chic, Stanley Clarke en de vocalisten in het Scandinavian Songbirds-programma: Solveig Slettajhell, Malene Mortensen en Caroline Henderson. 'Die zangeressen zijn fantastisch, en ik vind het geweldig dat zij op The Hague Jazz voor het eerst in Nederland optreden.'

Troy is tegenwoordig werkzaam als atletiekcoach (snelheid en kracht), en hij verzorgt clinics, lezingen & workshops. Met de Nederlandse estafetteploeg behaalde hij in 2003 een bronzen medaille op het WK, en zijn tijden op de 200 meter en 4 x 100 meter estafette zijn nog steeds nationale records.

Jickey Traxel presenteert dagelijks van 10.00 tot 14.00 uur het programma Studio Haagsche Bluf op Den Haag FM: 100% live en 100% Haags vanuit het hart van de stad!

De uitzendingen van Den Haag FM zijn via internet rechtstreeks te volgen. In de regio Den Haag is de zender via de frequentie 92,0 te beluisteren. Via www.thehaguejazz.com kunnen de uitzendingen van The Hague Jazz Radio worden herbeluisterd.

De derde editie van The Hague Jazz vindt plaats op 23 en 24 mei 2008 in het World Forum te Den Haag. In 2007 is het festival door ruim 19.000 bezoekers bezocht, voor de komende editie worden circa 25.000 bezoekers verwacht. Het complete programma van The Hague Jazz staat op ww.thehaguejazz.com.

Den Haag FM is net als Den Haag TV, de kabelradiokanalen Den Haag FM 95.9 en 106.8 en het radiostation voor jongeren FunX onderdeel van Stadsomroep Den Haag.

/////