Politie Zeeland


---


Z-762-2008 Verkeersongeval met letsel in Hoofdplaat
Omstreeks 15.21 uur heeft in Hoofdplaat, ter hoogte van Slijkplaat, een verkeersongeval plaatsgevonden.
Een 53-jarige man uit de gemeente Sluis reed, in zijn auto, en wilde de Westelijke Dwarsweg opdraaien. Hiervoor moest hij een bocht naar rechts nemen. Door verminderd zicht door toedoen van een hoge heg, ging hij stapvoets de bocht door, maar kon toch een aanrijding met een brommer niet voorkomen.
De brommer werd bestuurd door een 16-jarige jongen uit de gemeente Sluis. Deze jongen is door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Over zijn verwondingen is nog niets bekend.

Z-763-2008 Vrachtwagen met aardappels rijdt tegen auto
Vanmiddag omstreeks 13.38 uur heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen een vrachtwagen en een personenauto.
De voertuigen reden over de N61. De personenauto, bestuurd door een 45-jarige Duitser uit Merseburg, wilde de Braakmanweg oprijden en moest hiervoor heel even stilstaan voor hij de weg opdraaide. De bestuurder van een vrachtwagen met oplegger, een man van 19 jaar oud en afkomstig uit Fijnaart, had dit te laat in de gaten en botste met zijn combinatie (die geladen was met 30 ton aardappels) achterop de personenauto. De personenauto stuiterde het boerenland op en kwam daar tot stilstand. De auto, die aan de achterzijde flink beschadigd was, is weggesleept door een takelbedrijf. De oplegger is door een andere truck opgehaald, de truck die de aanrijding heeft gehad is weggetakeld. Er vielen geen gewonden.

W-764-2008 Frontale aanrijding in Domburg
Op de Roosjesweg in Domburg heeft vanavond om ongeveer 18.50 uur een aanrijding plaatsgevonden.
Een 52-jarige automobilist uit Woerden reed over voornoemde weg. Hij wilde aan de linkerkant van de weg parkeren en week daarom uit naar de andere rijstrook. Daar reed echter op hetzelfde moment een 48-jarige motorrijder uit de gemeente Veere. De motorrijder kwam frontaal in botsing met de personenauto. Over de verwondingen van de motorrijder is tot nu toe nog niets bekend. De personenauto is beschadigd door de aanrijding.

Noot voor redacties