Gemeente Alkmaar

EMBARGO TOT 18 APRIL 2008, 20.00 UUR

17 april 2008

Ere-insigne voor scheidend voorzitter Sportraad Peter Horbach

Op vrijdag 18 april reikt de loco-burgemeester van Alkmaar, de heer Hans Meijer het ere-insigne in goud van de stad Alkmaar uit aan de heer Peter Horbach. De uitreiking vindt plaats tijdens een receptie, waarop de heer Horbach afscheid neemt als voorzitter van de Sportraad Alkmaar.

De heer Horbach neemt vrijdag na 17 jaar afscheid als voorzitter van de Sportraad Alkmaar. De sportraad bevordert contacten tussen de Alkmaarse sportverenigingen en bepleit de belangen van sport in algemene zin en van die van de verenigingen bij de overheidsinstanties. Horbach bekleedde de voorzittersfunctie vanaf 1991. Daarnaast was hij van 1999 t/m 2008 voorzitter van het Sportgala Alkmaar en van 1996 t/m 2005 lid van de stuurgroep Sportstimulering (later Sportbureau). Ook heeft Horbach zich ingezet bij Alcmaria Victrix als jeugdleider, kantinebeheerder en vice-voorzitter. Naast deze 'sportieve' prestaties heeft hij zich ook vrijwillig ingezet voor muziekverenigingen, scholen en op politiek gebied.

De bij het ere-insigne behorende oorkonde vermeldt: 'als bewijs van waardering voor zijn grote inzet voor de sport in Alkmaar, met name voor de Sportraad Alkmaar'. De afscheidsreceptie van de heer Horbach vindt plaats in het clubgebouw van sportvereni-ging Alcmaria Victrix, sportpark Egmonderhout, Terborchlaan van 19.00 u. tot 21.00 u.