Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 080

datum: 15 april 2008

Start hotspot Schothorst-Noord op zaterdag 19 april

Inwoners van Schothorst-Noord krijgen zaterdagmiddag 19 april informatie over de start van de veiligheidsaanpak in de wijk. Van 14.00 tot 16.00 uur is de gemeente Amersfoort met de veiligheidspartners in Winkelcentrum Schothorst aanwezig om bewoners voor te lichten en te betrekken bij de aanpak. Wijkwethouder Ruud Luchtenveld is ook aanwezig.

In het kader van Veilig Amersfoort is Schothorst-Noord, naast Randenbroek en de binnenstad gemarkeerd als hotspot. De gemeente Amersfoort investeert hier extra in het vergroten van de veiligheid. Daarbij is de inbreng van alle partijen, inclusief de bewoners, onmisbaar. Bewoners kunnen daarom zaterdag met de gemeente, politie of jongerenwerkers van gedachten wisselen over het bevorderen van de veiligheid in hun buurt.

Hotspot Schothorst-Noord
In Schothorst-Noord is meer dan gemiddeld sprake van overlast en criminaliteit. Zo vraagt een toename van bijvoorbeeld het aantal auto-inbraken en vernielingen om extra maatregelen. Ook het percentage woninginbraken is - ondanks een daling van maar liefst 55,5% in de eerste zes maanden van 2007 - nog altijd te hoog in deze wijk. De gemeente en de veiligheidspartners richten ook hun pijlen op het terugdringen van jeugdoverlast en het vergroten van de veiligheid (vooral 's avonds) op station Schothorst.

Campagne tegen auto-inbraken
Gemeente en politie hebben de handen ineen geslagen om met concrete maatregelen de mogelijkheden voor auto-inbrekers structureel te verkleinen, ook in Schothorst-Noord. Maar de hulp van de autobezitter is van groot belang. Want wie zelf de auto leeghaalt, voorkomt dat een ander het doet! In oktober 2007 is in Amersfoort de campagne tegen auto-inbraken van start gegaan met o.a. posters, spandoeken, ansichtkaarten, wijkborden en spiegelhangers. In de maand april en mei zullen deze uitingen in Schothorst-Noord zichtbaar zijn. Zaterdag om 14.00 uur zal wijkwethouder Ruud Luchtenveld in Winkelcentrum Schothorst het eerste parkeerbord onthullen als sluitstuk op de stadsbrede campagne tegen auto-inbraken.

Auto Leeg Loterij
Wie zijn auto leeg haalt en de 'Deze auto is leeg!'-spiegelhanger gebruikt in Schothorst, maakt de komende twee maanden ook nog eens kans op een prijs. In april en mei worden namelijk in de hele wijk Schothorst kentekens genoteerd van auto's met een hanger. Degene die reageert op publicatie van zijn kenteken maakt kans op een TomTom-navigatiesysteem, een DVD-speler met schermpjes voor in de auto, een digitale camera of een MP3-speler. De spiegelhangers zijn gratis af te halen bij Stadscafé De Observant, het Stadhuis, politiebureau of wijkcentrum of op te vragen via veilig@amersfoort.nl. De spiegelhangers worden op zaterdag 19 april ook uitgedeeld in Winkelcentrum Schothorst.



Gemeente Amersfoort