Gemeente Bernheze


Dag van het Brabantse platteland

Kilsdonkse Molen

Het platteland in de provincie Noord-Brabant krijgt een grote opknapbeurt. Om dit te laten zien organiseert de provincie `de Dag van het Brabantse platteland' op zaterdag 19 april 2008. Ook de gemeente Bernheze doet daar aan mee.

In onze gemeente vindt deze dag een fietstocht plaats met verschillende kijklocaties. Die geeft een beeld van de ontwikkelingen in het buitengebied en laat vooral ook zien dat er veel tijd nodig is om waardevolle natuurgebieden te creëren; extra reden om daar dus heel zuinig mee om te gaan.

De fietstocht wordt georganiseerd door de Adviesgroep Flora en Fauna. Deze groep bestaat uit allerlei belangengroeperingen zoals ZLTO, IVN, Wildbeheereenheid, Waterschap, Staatsbosbeheer, Brabants Landschap en inwoners. De voorbereidingen zijn in volle gang. Diverse organisaties hebben zich al aangemeld en zullen zich presenteren op de verschillende kijk- en doelocaties. Zo voert de tocht onder andere langs de Kilsdonkse molen die op dit moment wordt gerestaureerd. Op deze locatie kunt u zowel een kanotocht als een wandeling maken. Ook een landbouwontwikkelingsgebied is opgenomen in de fietstocht.

Hou zaterdag 19 april 2008 alvast vrij in uw agenda. Details over het programma publiceren we binnenkort in De Bernhezer. Meer informatie over de Dag van het Brabantse platteland vindt u bovendien op www.brabant.nl/excursiesplatteland.