Gemeente Bernheze


Dag van het Brabantse platteland

ecologische verbindingszone

Eerder kondigden we de Dag van het Brabantse platteland al aan. Op zaterdag 19 april 2008 organiseert Adviesgroep Flora en Fauna een fietstocht met kijklocaties in onze gemeente. Het programma begint steeds meer vorm te krijgen.

Het gebied dat u dit jaar kunt bezoeken ligt tussen Heeswijk-Dinther en Het Broek, ten oosten van Vorstenbosch. Er is een fietsroute van ongeveer 25 kilometer uitgezet. Deze komt onder andere door Zwanenburg, landbouwontwikkelingsgebied Hazelbergsche Broek en door zowel natte als droge ecologische verbindingszones.

In Zwanenburg werkt waterschap Aa en Maas momenteel hard aan de uitvoering van project Zwanenburg, een ecologische verbindingszone. Daarnaast is Stichting de Kilsdonkse Molen bezig met het restaureren van de cultuurhistorische molen. Vanuit Zwanenburg kunt u onder begeleiding een kanotocht en/of wandeltocht ondernemen. De kanotocht eindigt bij Kasteel Heeswijk, waar uw fiets ook naar toe wordt gebracht. De wandeling is ongeveer twee kilometer lang en voert langs de molen en de ecologische verbindingszone.

Startpunt

Het centrale startpunt is Sociaal Cultureel Centrum Servaes aan het Raadhuisplein 24 in Heeswijk-Dinther. Daar zijn presentaties over de gebieden langs de fietstocht en u kunt er een routebeschrijving halen. Waterschap Aa en Maas, de Stichting de Kilsdonkse Molen en het IVN zijn ter plaatse aanwezig om uitleg te geven over de activiteiten.