Gemeente Eersel


Stand ISD de Kempen op banenmarkt

Op zaterdag 19 april, van 10.00 tot 13.00 uur, houdt het CWI een banenmarkt in het gemeentehuis in Bladel. Daar geven werkgevers en uitzendbureaus informatie over hun werk en het personeel dat zij daarvoor nog nodig hebben. Bezoekers kunnen er een test doen om een beter beeld te krijgen van hun talenten. Om 10.00 uur en om 12.00 uur kan men deelnemen aan een bijeenkomst met als onderwerp "Een succesvolle eerste indruk bij een sollicitatiegesprek".

Ook de Intergemeentelijke Sociale Dienst (ISD) de Kempen heeft een stand op de banenmarkt.

Informatiestand ISD

De ISD de Kempen voert taken uit op het gebied van Sociale Zaken voor de gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel, Oirschot en Reusel-De Mierden. Cliënten kunnen tijdens de banenmarkt bij de medewerkers van de ISD terecht voor hulp en informatie. Niet alleen over de mogelijkheden van (betaald) werk, maar ook over de wegen ernaartoe.

Cliënten die een baan zoeken, kunnen op de banenmarkt gemakkelijker in contact worden gebracht met werkgevers of uitzendbureaus. Maar ook voor cliënten die nog niet aan betaald werk toe zijn, kan de banenmarkt interessant zijn. De ISD-medewerkers verstrekken informatie over vrijwilligerswerk, opleiding, stageplaatsen, loonkostensubsidies en werken met behoud van uitkering. Door een kijkje te nemen op de banenmarkt, krijgt u een beeld van wat er speelt op de arbeidsmarkt en ziet u wellicht kansen in de toekomst.

De ISD heeft een groot deel van haar cliënten schriftelijk uitgenodigd de banenmarkt te bezoeken. Cliënten die op deze uitnodiging ingaan en zich bij de stand van de ISD melden, krijgen een handige attentie.

Geen uitkering en geen baan?

Evenals de regering vindt de ISD het belangrijk dat iedereen actief mee kan doen in de samenleving. Ook personen die geen baan en geen uitkering hebben, kunnen voor informatie over terugkeer op de arbeidsmarkt terecht bij de ISD.