Gemeente Den Haag

Start krachtwijken-straatvoetbal in Haagse stadhuis

Sportwethouder Sander Dekker geeft zaterdag 19 april het officiële startsein van de krachtwijken-straatvoetbaltoernooien. Dit gebeurt om 15.00 uur in het Atrium van het Haagse stadhuis waar een straatvoetbalveldje is uitgezet. Alle krachtwijken van Den Haag (Transvaal, Schilderswijk, Stations- /Rivierenbuurt en Den Haag Zuidwest) zijn vertegenwoordigd met een team en spelen er een partijtje straatvoetbal.

De toernooien vinden plaats op 5 mei in de vier Haagse krachtwijken. Hoewel van elke krachtwijk vier teams per categorie mogen deelnemen zijn het enthousiasme en de belangstelling in Den Haag zo groot dat de komende weken in enkele krachtwijken voorronden moeten worden gespeeld.
Daarin wordt bepaald welke 28 ploegen op 5 mei mogen aantreden. Deze dag is door de pas opgerichte stichting Straatvoetbal Bond Nederland uitgeroepen tot de Nationale Straatvoetbaldag. De zeven categorieën zijn 6 tot en met 9 jaar (gemengd), 10 tot en met 12 jaar (meisjes en jongens), 13 tot en met 15 jaar (meisjes en jongens) en zestien plus (vrouwen en mannen).

Minister Ella Vogelaar van Wonen, Wijken in Integratie wees kort na haar aantreden veertig wijken in Nederland aan als krachtwijken. Dit zijn wijken die extra aandacht nodig hebben op diverse sociale terreinen.
In al deze krachtwijken heeft op 5 mei een straatvoetbaltoernooi plaats.
De toernooien worden gespeeld onder auspiciën van de Straatvoetbal Bond Nederland (SVBN), die mede is opgericht door tv-presentator Humberto Tan.
De topvoetballers Edgar Davids, Wesley Sneijder en Giovanni van Bronckhorst zijn ambassadeurs van de Stichting Straatvoetbal Bond Nederland.