Gemeente Woudrichem

Altena Biesbosch Weekend 19 en 20 april

Toeristisch Bureau Altena Biesbosch en de Kwartiermeesters van Fort Altena organiseren op 19 en 20 april van 12.00 tot 17.00 uur het Altena Biebosch Weekend als start van het nieuwe toeristisch/recreatieve seizoen. Het weekend wordt voor de tweede maal georganiseerd.

De regio Altena Biesbosch heeft veel te bieden voor toeristen en recreanten. Vaak is het decor van het agrarisch landschap, de vesting van Woudrichem met oude haven of de kreken in Nationaal Park de Biesbosch al voldoende om een hele leuke dag te hebben. Maar het gebied heeft meer dan prachtige decors. Juist die leuke attracties, ruim 30 stuks, stellen zich voor tijdens het Altena Biesbosch Weekend, bijvoorbeeld een pannekoekenbakker, een biologische bakker, diverse verblijfsaanbieders, een outdoor- en eventsbedrijf, fort Altena en fort Bakkerskil en horeca. Ruim 30 kramen voorzien u van informatie over leuke, spannende, originele activiteiten en belevenissen voor een dag, weekend of week weg in Altena Biesbosch. Dit jaar kunnen bezoekers aan diverse activiteiten deelnemen zoals een rondwandeling onder begeleiding van een gids in t Pompveld, een deel van het Oostwaardpad wandelen of met de kano het platteland ontdekken. Deze activiteiten zijn samen met de gebiedscommissie Wijde Biesbosch van de Provincie Noord-Brabant ontwikkeld in het kader van de Dag van het Brabants Platteland.

De locatie voor dit weekend is Fort Altena. Dit fort ligt pal naast de A27 (Gorinchem-Breda) en is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Dit is een gordel verdedigingswerken dwars door Nederland vanaf Muiden bij het IJsselmeer tot Werkendam bij de Biesbosch. Het oudste deel van Fort Altena, het torenfort, dateert uit 1847. De toegang tot het fort is gratis, het evenement is beide dagen van 12.00-17.00 uur geopend.

Yvonne Pit van de Kwartiermeesters van Fort Altena ziet het Altena Biesbosch Weekend als een eerste aanzet tot invulling van het fort tot recreatieve poort van het Land van Heusden en Altena inclusief de Brabantse Biesbosch. Zon weekend past daar uitstekend in. Bij mooi weer komen er stands op ons grote voorplein, bij slecht weer kunnen ze in de loods. Ook is ons terras geopend en kunnen mensen de waterwinkel bezoeken. Er is ook life muziek en gezien de opkomst van vorig jaar, ruim 2.500 bezoekers, worden bezoekers via speciale borden vanaf de afritten 22 en 23 van de A27 naar het evenement geleid.