Evangelische Omroep

PRINS MAURITS 40 JAAR

Blauw Bloed, zaterdagavond 19:35, Nederland 2. Presentatie Jeroen Snel

Aanstaande zaterdag in Blauw Bloed alles rond de 40ste verjaardag van prins Maurits. Het royaltyprogramma kijkt met veel beeldmateriaal terug op de jaren die achter hem liggen. In de studio vertelt Telegraaf-verslaggever Alex de Vries hoe het leven van prins Maurits er op dit moment uitziet.

Verder in Blauw Bloed uitgebreid aandacht voor de geboorte van de Belgische prinses Eleonore die afgelopen woensdag ter wereld kwam. Het is het vierde kind van prinses Mathilde en kroonprins Filip.

Koningin Beatrix opent vrijdagmiddag in Noord-Groningen de nieuwe Beatrixhaven. De haven maakt onderdeel uit van de Eemshaven en moet het scheepvaartverkeer richting Noord-Europa bevorderen. Blauw Bloed is bij de opening.

In Antwerpen bezocht het programma de tentoonstelling 'Diamond Divas'. De collectie toont een aantal van de mooiste en meest extravagante juwelen die ooit zijn gemaakt. We zien de diamanten die ooit gedragen werden door prinses Gracia van Monaco en een replica van de kroon van de Britse koningin Elizabeth. De kroon bevat de grootste diamanten ter wereld.

In de serie over koninklijke onderscheidingen dit keer alles over de Militaire Willems-Orde. Het is de oudste en hoogste Nederlandse onderscheiding. Hij werd uitgereikt voor moed, beleid en trouw in oorlogstijd.

Tot slot het eerste deel van 'De Oranjeroute'. Blauw Bloed reisde met koningshuisdeskundige Bearn Bilker door Duitsland langs steden en plaatsen die nauw verbonden zijn met het Huis van Oranje-Nassau. Dit keer aandacht voor Waldeck-Pyrmont. Het vorstendom waar onze koningin Emma vandaan komt. Op 7 januari 1879 trouwde zij met de 41 jaar oudere koning Willem III.


---
Noot voor redactie,