Ingezonden persbericht


Jonge Democraten vragen op D66 congres aandacht voor persoonlijke vrijheden.

Het gaat weer beter met D66. Het aantal zetels in de peilingen groeit net als het ledenaantal. Ook de Jonge Democraten, de jongerenorganisatie gelieerd aan D66, merkt het herstel en hernieuwd vertrouwen. "De groei van de partij in leden en 'fictieve zetels' toont de veerkracht van de partij en de kracht van het sociaal-liberale gedachtegoed," aldus Floris Kreiken, voorzitter van de Jonge Democraten. "Dat herstel komt mede door het uitstekende werk van de fractie onder leiding van Alexander Pechtold en het geloof dat wij, en nog vele andere D66'ers hadden in dit herstel. De eerste stap is nu gezet, maar D66 is er nog niet. Het zal bijvoorbeeld nog een hele klus worden om in juni volgend jaar terug te keren in het Europees Parlement met één of misschien twee zetels."

Fringemeeting over persoonlijke vrijheden
De Jonge Democraten organiseren zaterdag (19 april) op het congres een zogenaamde 'fringemeeting' (paneldebat) over persoonlijke vrijheden. In deze fringemeeting discussiëren Bart de Koning, schrijver van het boek 'Alles onder controle', Floris Kreiken en de Rotterdamse raadsleden Salima Belhaj (D66) en Marianne van den Anker (Leefbaar Rotterdam) over persoonlijke vrijheden. "Dit kabinet springt steeds onvoorzichtiger om met de voor ons zeer dierbare en onmisbare vrijheden als de vrijheid van meningsuiting en het recht op privacy. Daarom is het wat ons betreft een goed onderwerp, waarmee D66 zich verder kan onderscheiden van de vaak conservatieve partijen. Aan een dergelijk profilering zal D66 moeten blijven werken en misschien, nog wel meer dan nu, de agenda moeten zien te bepalen"

In een paneldebat zullen de Jonge Democraten dit alles andermaal agenderen en aantonen wat D66 er publicitair uit kan halen. De bijeenkomst wordt geleid door Jan Paternotte, oud-voorzitter van de Jonge Democraten.wordt geleid door Jan Paternotte, oud-voorzitter van de Jonge Democraten.

-------------------

De Jonge Democraten zijn de politieke jongerenorganisatie gelieerd aan D66. Met 1700 leden zijn wij een van de grotere politieke jongerenorganisatie in Nederland.

De fringemeeting op het congres begint om 12.45, gelijktijdig met nog 2 andere fringemeetings.