Politie Groningen

Zaterdag 19 april 2008

Provincie Groningen, 19-04-2008

Groningen: uitgetrommeld

De politie nam vrijdagavond bij een 47-jarige bewoner van de Ganzevoortsingel een jambee-trommel en enkele panfluiten in beslag. Niet zozeer 's mans muzikale activiteiten alswel het geluidsniveau daarvan werden niet bijzonder op prijs gesteld door omwonenden. De politie was eerder al bij de man aan de deur geweest. Toen later opnieuw geluidsoverlast werd vastgesteld, werd ingegrepen. De muziekinstrumenten liggen vooralsnog op het politiebureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: inbraak in bedrijf

Een inbreker richtte gisteravond nogal wat vernielingen aan in een bedrijfspand aan de Narvikweg. Een toegangsdeur werd met grof geweld geforceerd, een ruit in de kantine ingeslagen en een metalen kast in een kantoor opengebroken. De dader maakte een kistje met een geldbedrag buit. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: alcoholcontrole

De politie hield vrijdagnacht op diverse plaatsen in Groningen een alcoholcontrole. In totaal legden 1044 bestuurders een blaastest af. Twaalf bestuurders zaten boven de limiet. Een zogenoemde beginnend bestuurder haalde met 1,2 promille de hoogste score. Hij kon zijn rijbewijs inleveren. In alle gevallen is proces-verbaal opgemaakt. Een bestuurder van een snorfiets zat niet alleen boven de alcoholgrens, maar had bovendien zijn tweewieler niet verzekerd. De man was evenmin in het bezit van een rijbewijs. Een poging zijnerzijds de agenten te overtuigen met een theoriecertificaat van een autorijrexamen mislukte.

Groningen: gsm-dief aangehouden

Een 34-jarige inwoner van Groningen werd zaterdagochtend vroeg op de Pelsterdwarsstraat aangehouden. Agenten zagen tegen 6 uur een man lopen die voldeed aan het signalement van iemand die kort ervoor in de omgeving enkele mobiele telefoons had gestolen. Een agent die de man in eerste instantie aansprak, kreeg gelijk een slag in zijn gezicht. De 34-jarige werd vervolgens overmeesterd. In zijn kleding werden de beide gestolen gsms aangetroffen en een kleinere hoeveelheid cocaïne. De verdachte is ingesloten. De agent hield een zwelling over aan de klap in zijn gezicht.

Opende: met hand in hakselaar

Een 54-jarige inwoner van Surhuisterveen liep vrijdagmiddag in Opende ernstig letsel aan een hand op nadat hij was geraakt door de messen van een hakselaar. De man hielp mee met het verhakselen van takken. Toen hij de kooi van het apparaat opende om opgehoopte takken te verwijderen, werd zijn hand door de messen gegrepen. Het slachtoffer werd naar een ziekenhuis vervoerd. De door de politie gewaarschuwde Arbeidsinspectie onderzoekt hoe het kan dat de beveiliging van de gehuurde hakselaar niet heeft gefunctioneerd.

Nieuwe Pekela: onderzoek na brandstichting

De politie is een onderzoek begonnen naar een brandstichting vrijdagnacht aan de Lindenlaan in Nieuwe Pekela. Iets voor vier uur werden bij een woning coniferen in brand gestoken. Het vuur sloeg over op een hoeveelheid afval dat voor het huis lag waarna ook een deel van de leegstaande woning vlam vatte. Buren die lagen te slapen werden door voorbijgangers gewekt. Hun woning was op dat moment al deels met rook gevuld. De brandweer wist te voorkomen dat het vuur zich uitbreidde. Volgens getuigen zijn vlak na het uitbreken van de brand drie jongens in de nabije omgeving gezien. Zijn liepen richting de Dorpshuisstraat. De politie wil graag in contact komen met mensen die mogelijk behulpzaam kunnen zijn in het onderzoek. Er kan gebeld worden met Regiopolitie Groningen via het algemeen nummer 0900-8844. Iedere informatie is welkom.

Veendam: tuinhuisje in brand gestoken

Achter een woning aan de Golf van Riga in Veendam werd vrijdagnacht een tuinhuisje in brand gestoken. De brandweer wist te voorkomen dat het vuur op een stenen bijgebouw van de woning zou overslaan. De politie zette onder meer een speurhond in. Volgens een getuige zouden twee ongeveer 17-jarige jongens bij de tuin zijn weggerend. Ook in deze zaak vraagt Regiopolitie Groningen om informatie via het nummer 0900-8844.

Overschild: rijbewijs kwijt

Een 39-jarige inwoner van Groningen raakte vrijdagavond zijn rijbewijs kwijt. De man werd op het Eemskanaal (Zuidzijde) door de politie geklokt met een snelheid van 126 kilometer per uur. Op het bewuste traject geldt een maximum van 60 kilometer per uur. De man kon zijn rijbewijs inleveren.

Sappemeer: aanhoudingen in hennepkwekerij

De politie arresteerde vrijdagnacht drie mannen in een hennepkwekerij in een woning in Sappemeer. Het drietal was vermoedelijk bezig met het knippen van de oogstrijpe planten. Tot de aangehouden mannen hoort ook de eigenaar van de woning. De drie verdachten zijn voor onderzoek ingesloten. De planten, 264 in totaal, zijn weggehaald.

Leek: alcoholcontrole

De politie hield vrijdagnacht op meerdere plekken in het Westerkwartier een alcoholcontrole. 435 bestuurders werden gecontroleerd. Drie automobilisten zaten boven de limiet. Het hoogste promillage bedroeg iets boven de 1.