Politie Drenthe

Zaterdag

Meppel, 19-04-2008

Verkeerscontroles
ZUIDWOLDE Tijdens een verkeerscontrole vrijdagmiddag aan de N48 zijn drie bestuurders beboet voor het keren op de weg. Twee bestuurders die op het punt stonden dit te doen kregen een waarschuwing. (08128/833)

HOOGEVEEN Vrijdagavond heeft de politie op diverse locaties in Hoogeveen fietsers gecontroleerd op het voeren van juiste verlichting. Vier personen fietsten zonder licht en kregen hiervoor proces-verbaal. (08-128928)

ZEEGSE Vrijdagochtend heeft de politie op de Hoofdweg gecontroleerd op snelheid. Hierbij werden vier processen-verbaal uitgeschreven voor het overtreden van de toegestane maximum snelheid van 60 km/uur. De hoogst gemeten snelheid was 90 kim/uur.

ZUIDLAREN PEIZE Vrijdagochtend heeft de politie tussen Zuidlaren en Peize een technische controle gehouden op aanhangers. 28 Aanhangers werden gecontroleerd. Veel mensen hadden zich aan de regels gehouden. Zo moet de lading op de aanhanger met spanbanden en netten worden geborgd. Toch werden er ook diverse overtredingen geconstateerd. Er werden onder andere processen-verbaal uitgeschreven voor overbelading (2x), voor ontbreken van de kentekenplaat (1x), voor het uitsteken van de lading (1x), voor het ontbreken van de remlichten (1x) en voor het niet dragen van de gordel (3x). (08-128785)

Alcoholcontrole
In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie tijdens een alcoholcontrole op diverse plaatsen in de regio in totaal 528 bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Twee personen hadden teveel gedronken:
MEPPEL In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie aan de Javastraat een 28-jarige man uit De Wijk staande gehouden voor een blaastest. (08-128977)
HOOGERSMILDE Aan de N371 werd een 32-jarige man uit Hoogersmilde staande gehouden. (08-128991)
Beide hadden een promillage van 0,6. Ze kregen een proces-verbaal en een rijverbod van 1 uur.

Bromfietsers door rood
HOOGEVEEN In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie twee 16-jarige bromfietsers uit Hoogeveen staande gehouden. De jongens reden met hoge snelheid op de Schutstraat en bij de kruising met de Alteveerstraat reden ze door het rode licht. Voor het laatste ontvingen ze een proces-verbaal. Eén van de jongens had geen verzekeringspapieren bij zich. Hij heeft hiervoor een toonbrief gekregen. Dit betekent dat hij binnen twee weken alsnog zijn papieren aan het bureau moet laten zien. Doet hij dit niet, dan krijgt hij alsnog een proces-verbaal. (08-128960)

Hennepkwekerij opgerold
HOOGEVEEN Vrijdagochtend heeft de politie aan De Kroon in Hoogeveen een Hennepkwekerij in een huurwoning opgerold. In een slaapkamer stonden 18 planten. De planten en het materiaal zijn in beslaggenomen. De 44-jarige bewoonster heeft een proces-verbaal gekregen. Zij zal de huurwoning moeten verlaten. (08128719)

Fietser rijdt door rood en wordt aangereden
EMMEN Vrijdagavond is aan de Nieuw Amsterdamsestraat een 19-jarige fietser uit Nieuw Amsterdam aangereden. De man reed op zijn racefiets en negeerde het rode licht. Een 69-jarige man uit Zandvoort trok op dat moment met zijn personenauto op, zag de fietser te laat en kon een aanrijding niet voorkomen. Het letsel bleek mee te vallen. Hij is voor onderzoek naar het ziekenhuis gegaan. (08-128898)

Politie neemt minibike in beslag
GASTEREN Vrijdagavond heeft de politie aan de Brink een minibike in beslaggenomen. Een 17-jarige jongen uit Assen reed met de bike zonder verlichting over de openbare weg richting Assen met een hoge snelheid. Minibikes zijn alleen toegestaan op eigen erf. De bestuurder heeft een proces-verbaal gekregen voor het rijden zonder rijbewijs, het onverzekerd rijden en het rijden met een motorvoertuig zonder typegoedkeuring. De minibike werd in beslaggenomen. (08-128948)

Winkeldieven aangehouden
BEILEN Vrijdagmiddag heeft een 62-jarige vrouw uit Beilen een sjaal gestolen in een winkel aan de Weverstraat. Het personeel betrapte de vrouw en droeg haar over aan de politie. De vrouw is meegenomen naar het bureau voor verhoor en kreeg een proces- verbaal. (08-128872)

HOOGEVEEN Twee hoogeveense meiden van 13 en 14 jaar zijn aangehouden omdat zij bij een supermarkt aan de Markt een pakje shag hadden meegenomen zonder af te rekenen. De meiden zijn meegenomen naar het bureau voor verhoor en kregen een proces-verbaal. (08-128881)

Brand in woning
EMMEN Vrijdagavond zag de politie die door Weerdinge reed dat er vlammen uit een woning aan de Dorpstraat. Zij hebben direct de brandweer gealarmeerd evenals de nietsvermoedende bewoners. Door de vroegtijdige melding was de brandweer snel ter plaatse. De bewoners hebben samen met buren de bewoners zoveel mogen waardevolle spullen uit de woning gehaald. De woning is door brand- en waterschade onbewoonbaar geworden. Niemand raakte gewond. (08-128973)

Dodelijk bedrijfsongeval
BORGER Vrijdagochtend is bij een bouwlocatie aan de Brinkstraat een 46-jarige man uit Exloo door een val van grote hoogte om het leven gekomen. De man kwam na zijn val met zijn hoofd op een betonnen trap terecht en overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De arbeidsinspectie onderzoekt het ongeval. (08128811)

Vuur in achtertuin
ZUIDLAREN De politie heeft vrijdagavond een 22-jarige man uit Zuidlaren beboet voor het verbranden van aan de Scheperij. De man had een vuur gemaakt in zijn achtertuin met onder andere coniferen. Hij kreeg hiervoor een proces-verbaal. (08128944)

Politie bekeurt afval verbrander
ROSWINKEL Vrijdagavond heeft een 54-jarige man uit Roswinkel op zijn erf aan de Roswinkelerstraat afval verbrand. De politie heeft hem hiervoor een proces-verbaal gegeven. (08-128913)

Politie houdt man aan voor openbare dronkenschap EMMEN Vrijdagavond heeft de politie bij het voetbalstadion aan de Meerdijk een 29-jarige man uit Groningen aangehouden voor openbare dronkenschap. De man was van plan een voetbalwedstrijd te gaan bekijken, maar had geen kaartje en had al behoorlijk gedronken. Omdat hij zich herhaaldelijk vervelend gedroeg tegen het personeel van het stadion werd de man aangehouden voor openbare dronkenschap. De man werd meegenomen naar het bureau, maar was het hiermee niet eens en liet zich onderweg meerdere bedreigingen ontvallen in de richting van de politie. De man werd ingesloten voor verhoor en kreeg een proces-verbaal voor openbare dronkenschap en bedreiging. (08-128906)

Politie grijpt in bij huiselijk geweld
ASSEN Vrijdagavond heeft de politie een 43-jarige man uit Assen aangehouden op verdenking van bedreiging van zijn stiefzoon. De man is meegenomen naar het bureau voor verhoor. De jongen deed aangifte. (08-128915)

HOOGEVEEN Vrijdagavond heeft de politie een 37-jarige man uit Hoogeveen aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn vrouw. De man is meegenomen naar het bureau voor verhoor. (08-128914)

EMMEN Vrijdagavond heeft de politie een 45-jarige man uit de gemeente Emmen aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn vrouw. De man is meegenomen naar het bureau voor verhoor. (08-128979)

TYNAARLO - Vrijdagavond heeft de politie een 36-jarige man in de gemeente Tynaarlo aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn vrouw. De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. (08128941)

In alle gevallen is het protocol huiselijk geweld in werking getreden.