Ingezonden persbericht

Aandacht voor mobiliteit tijdens Lentefestival

Mobiliteit is voor de Kleine Aarde momenteel een belangrijk thema. De maatschappelijke kosten van het huidige mobiliteitsgedrag zijn erg hoog. De toenemende mobiliteit legt een onevenredig hoog beslag op het milieu, energie, ruimte, economie, omgevingskwaliteit en welzijn en gezondheid van mensen. De Kleine Aarde wil hier op inspelen door consumenten mogelijkheden aan te reiken de eigen mobiliteit te verduurzamen. We richten op alternatieven als het openbaar vervoer of een groene deelauto. Daarnaast willen we uiteraard stimuleren dat mensen voor alle korte ritten de fiets pakken en de auto laten staan. Meer dan 50% procent van alle autoritten is namelijk korter dan 5-7 km dus hier valt nog veel milieuwinst te behalen.

Als de auto soms toch de enige oplossingen is willen we iedereen adviseren te kiezen voor een zo zuinig mogelijk model die niet groter is dan strikt noodzakelijk.

Tevens kan door aanpassing van je rijgedrag 10% brandstof worden bespaard.

Tijdens het lentefestival 'Feels Like Home' op 19 &20 april willen we bezoekers graag inspireren en informeren rond het thema mobiliteit. Kom dus op 19&20 april tijdens het vrij toegankelijke lentefestival zeker een kijkje nemen op het CO2 reductieplein vol leuke verhelderende tips! Meer informatie www.feelslikehome.nl en www.dekleineaarde.nl

Foto: Stefan Prinssen tijdens mobiliteitsbeurs De Kleine Aarde op 29 maart