Politie Midden- en West Brabant

Essenaar (51) komt om het leven bij aanrijding met trein

NISPEN, 19 april 2008

Essenaar (51) komt om het leven bij aanrijding met trein

NISPEN/ESSEN: Bij een aanrijding tussen een trein en een personenauto op de spoorwegovergang aan de Grensstraat in Essen is zaterdagavond een 51-jarige inwoner van Essen om het leven gekomen. Na de aanrijding kwamen de trein en auto tot stilstand in Nispen. De hulpverlening kreeg hierdoor een internationaal karakter.

Rond 17:30 uur reed een trein van de Belgische spoorwegen vanaf het station Essen in de richting van Roosendaal. Bij het passeren van de overgang op de Grensstraat reed de trein tegen de auto van de Belg, die op dat moment de overgang op reed. De man kwam daarbij om het leven. Door de aanrijding vloog de auto in brand en werd ca. 200 meter door de trein meegenomen. In Nispen, ter hoogte van de Bergsebaan kwamen zij tot stilstand. Door de brand werd de neus van de trein beschadigd. Direct na de melding van het ongeval gingen brandweer, politie, gemeentelijk funktionarissen en geneeskundige diensten van zowel Nederland als Belgie ter plaatse om hulp te verlenen. Daarbij ontfermde de Belgische brandweer zich over de passagiers in de trein. De Nederlandse branweer bestredd de brand, die snel onder controle was. Daardoor lijkt de schade aan de trein mee te vallen.

In de trein zaten ruim 200 passagiers die door de hulpdiensten uit de trein zijn gehaald. De eigenaar van de Quarantainestallen aan de Hemelrijk, gevestigd op enkele honderden meters afstand van de stilstaande trein, bood direct aan om deze mensen tijdelijk onder te brengen in zijn horecagelegenheid. De reizigers zijn enige tijd later met 5 touringcars naar het station in Roosendaal gebracht. Door het ongeval was er enkele uren geen treinverkeer mogelijk tussen Essen en Roosendaal. Rond 21:00 uur is de auto geborgen, waarna ook het treinstel verder kon rijden. De technische recherche van de politie Midden en West Brabant heeft een sporenonderzoek ingesteld. De Belgische politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval. De familie van het slachtoffer is door de politie op de hoogte gebracht van het noodlottig ongeval.

Auteur: Henk Snepvangers