AutoRai

Toyota toont nieuwste hybride-innovaties op Hannover Messe

(4/14/2008)
Toyota Motor Europe (TME) zal de nieuwste innovaties op het gebied van hybridetechnologie laten zien op de Hannover Messe, de grootste industriële beurs ter wereld die van 21 tot en met 25 april wordt gehouden in Duitsland. Enkele hoogtepunten zijn een prototype van Toyotaâs Plug-in Hybrid Vehicle (PHV) en de nieuwste Toyota Fuel Cell Hybrid Vehicle (FCHV).

Toyota zal in het kader van het thema âLeider op milieugebied door hybridetechniekâ een reeks nieuwe en opkomende technologieën tonen, die onderdeel uitmaken van het doorlopende streven om schonere en meer praktische mobiliteitsoplossingen op de markt te brengen.

De PHV die te zien is, is een van de prototypes die momenteel worden getest op Europese, Amerikaanse en Japanse wegen. Het succes van dit pilotproject heeft bijgedragen tot de beslissing van Toyota om in 2010 PHVâs met lithium-ion batterijen te gaan verkopen aan fleetowners in Europa. De PHV maakt gebruik van hybridetechnologie van Toyota maar heeft als extra voordeel dat de batterijen van de auto volledig kunnen worden opgeladen via een conventionele stekker, zodat de actieradius van de auto in elektrische modus wordt vergroot.

Op de beurs zijn experts van Toyota aanwezig die uitleg kunnen geven over de nieuwste ontwikkelingen van de FCHV, die dankzij de verbeteringen aan het brandstofcel- en regelingssysteem nu 25% zuiniger is dan zijn voorganger. Afgelopen jaar werd de potentiële actieradius van deze technologie door Toyota bewezen tijdens een proefrit van Osaka naar Tokyo, waarbij 560 kilometer werd afgelegd zonder te tanken.

Andere bezienswaardigheden zijn onderdelen van het hybridesysteem van de Lexus RX 400h en een motorconcept op basis van supergeleiding dat in samenwerking met Duitse onderzoekspartners OSWALD Elektromotoren GmbH en IFW (Leibniz-Institut für Festkörper- und Werkstoffforschung Dresden) is ontwikkeld.